Taksin ryöstäneet miehet lähtivät ajelulle Espoossa

Ehdollisen vankeusrangaistuksen koeajalla taksin ryöstänyt mies tuomittiin vuodeksi vankeuteen. Rikoskumppanin henkilöllisyys ei selvinnyt tutkinnassa.

24.1. 12:37 | Päivitetty 24.1. 12:51

Elokuussa 2019 kaksi miestä nousi taksin kyytiin Pasilan asemalla. Miehet neuvoivat kuljettajaa ajamaan syrjäiselle paikalle Leppävaaraan.

Perillä Espoossa toinen miehistä tarttui taksikuljettajaa takaapäin kaulasta kiinni. Miehet kysyivät kuljettajalta, missä tämän rahat olivat.

Kuljettaja pakeni ulos autosta. Miehet ottivat taksin käyttöönsä, ajoivat sillä lyhyen matkaa, veivät autosta rahaa noin 160 euroa ja sen jälkeen hylkäsivät auton.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1983 syntyneen miehen vuoden vankeuteen ryöstöstä. Toinen tekijöistä jäi tuntemattomaksi.

Tuomitulla miehellä oli aiempaa rikostaustaa samankaltaisista anastusrikoksista. Rikoksen tekohetkellä hän oli ehdollisen vankeusrangaistuksen koeajalla.

Mies tunnusti toimineensa muutoin syytteessä kuvatulla tavalla, mutta kertoi rikoskumppaninsa tarttuneen kiinni kuljettajaan. Mies kertoi, ettei hänellä ollut varsinaista etukäteistä suunnitelmaa vaan hän oli omien sanojensa mukaan vain ajautunut tilanteeseen.

Käräjäoikeus arvioi teon kokonaisuudessaan vakavaksi, sillä se kohdistui ammattiaan harjoittavaan henkilöön, jolla oli tekopaikka ja -aika huomioon ottaen vähäiset puolustautumiskeinot.

Uhri kertoi, ettei hän pystynyt enää ryöstön jälkeen toimimaan taksinkuljettajana.

Mies valitti tuomiostaan hovioikeuteen, mutta perui valituksen. Tuomio on siten lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat