Mies kosketteli lasta Linnanmäen laitejonossa

Huvipuiston järjestyksenvalvojat hälyttivät paikalle poliisipartion.

Teko tapahtui Linnanmäellä kesällä 2019.

24.1. 13:25

Viisikymppinen mies ahdisteli 12-vuotiasta tyttöä Linnanmäen laitejonossa. Mies oli jonottaessaan kommentoinut tytön ulkonäköä ja laittanut tämän jälkeen kätensä useita kertoja tytön reidelle ja puristanut sitä.

Tilanne päättyi kun ulkopuolinen nainen asettui jonossa miehen ja tytön väliin ja kielsi miestä jatkamasta toimintaansa. Teko tapahtui heinäkuussa 2019.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1968 syntyneen miehen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä yhdeksän kuukauden vankeusrangaistukseen. Samassa käsittelyssä miehen syyksi on luettu myös syytteet tuhotyöstä, varkaudesta sekä laittomasta uhkauksesta.

Mies oli vuonna 2020 sytyttänyt tulipalon porraskäytävässä ja yrittänyt ryöstää Saiturinpörssistä hiusväripakkauksen. Mies oli ryöstön yhteydessä uhkaillut kaupan myyjää väkivallalla.

Tuomittu kiisti syyllistyneensä Linnanmäellä mihinkään rikokseen. Uhrin ja todistajan mukaan mies oli kosketellut tämän jalkoja useaan otteeseen ja myös pyytänyt tytön puhelinnumeroa.

Kun tyttö oli perääntynyt seinää vasten, mies oli yhä jatkanut keskustelua ja laittanut kätensä tytön hartioiden ympäri.

Tilanteesta ilmoitettiin Linnanmäen järjestyksenvalvojille, jotka hälyttivät paikalle poliisin.

Mies valitti saamastaan tuomiostaan Helsingin hovioikeuteen. Hovioikeus päätyi tiistaina antamassaan ratkaisussaan pitämään käräjäoikeuden antaman ratkaisun voimassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat