Autoilijat rikkovat uutta liikennesääntöä niin urakalla, että jopa Helsingin poliisi luovutti

Lönnrotinkadun katuosuudella on ollut kiellettyä ajaa nastarenkailla syyskuusta lähtien.

24.1. 15:31

Lönnrotinkadun nastarengaskielto ei ole toivotulla tavalla muuttanut autoilijoiden käyttäytymistä. Ei ainakaan, jos tarkastelee tilannetta Helsingin poliisin maanantaina suorittaman ratsian perusteella.

Lue lisää: Nastarenkailla läpiajon kieltävät liikenne­merkit ilmestyivät Helsingin katukuvaan

Poliisi oli maanantaina iltapäivällä tarkastamassa, kulkeeko kadunpätkällä autoilijoita väärillä renkailla. Pian kävi kuitenkin selväksi, että autoja tulee niin paljon, ettei poliisin resurssit riittäneet.

”Meillä oli ratsia tunnin ajan, mutta totesimme välittömästi että ei tässä pärjätä”, kertoo Helsingin poliisin ylikomisario Dennis Pasterstein.

Poliisi ei kirjoittanut maanantain ratsiassa yhtään liikennevirhemaksua, sillä tien käyttöä ei pystytty yhdenvertaisesti valvomaan.

Nastarenkailla läpiajon kieltävät liikennemerkit ilmestyivät Lönnrotinkadulle syyskuussa. Kielto koskee Mannerheimintien ja Hietalahdenkadun välistä osuutta.

Kielto ei koske autoilijoita, jotka asioivat kadun varrella sijaitsevissa kiinteistöissä.

Pastersteinin mukaan poliisi aikoo jatkaa valvontaa huomautusmenettelyllä. Poliisi on aiemmin antanut yksittäisen liikennevirhemaksun kadulla nastarenkailla ajamisesta.

Lue lisää: Poliisi sakotti vääristä renkaista Helsingin keskustassa

”Se on poliisin näkökulmasta haastava valvontakohde. Kyse ei ole liikenneturvallisuuden valvonnasta vaan liikennemerkin noudattamisen valvonnasta.”

Nastarengaskielto on osa Helsingin kaupungin viime vuonna alkanutta kolmevuotista kokeilua, jossa selvitetään muun muassa, miten kielto vaikuttaa kitkarenkaiden yleistymiseen ja ilmanlaatuun. Kiellolla halutaan parantaa ilmanlaatua ja vähentää meluhaittoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat