Pääkaupun­kiseudun kansallis­puistojen kävijämäärät pienenivät korona-ajan huipusta

Nuuksion ja Sipoonkorven kävijät tuottavat vuosittain miljoonia euroja lähialueilleen.

Sipoonkorvessa vierailtiin vuonna 2022 yli 130 000 kertaa.

25.1. 11:05

Pääkaupunkiseutujen kansallispuistojen kävijämäärät laskivat viime vuonna hieman koronapandemian aikaisista huippuluvuista.

Nuuksion kansallispuistossa vierailtiin viime vuonna 300 000 kertaa ja Sipoonkorven kansallispuistossa yli 130 000 kertaa. Kävijämäärät ovat erityisesti Sipoonkorvessa huomattavasti suurempia kuin ennen pandemiaa.

”Nuuksion käyntimäärät ovat pitkään keikkuneet samalla tasolla. Sipoonkorpi tuli yhä useammalle tutuksi korona-aikaan. Viime vuonna puistoissa vieraili taas ulkomaalaisia turisteja, mutta toisaalta moni kotimainen matkailija lienee suunnannut viime vuonna ulkomaille”, kertoo virkistyskäyttöpäällikkö Joel Heino Metsähallituksen tiedotteessa.

Nuuksion ja Sipoonkorven kävijät tuottavat vuosittain paikallistaloudelle yhteensä yhdeksän miljoonaa euroa. Nuuksio oli kaksinkertaistanut vaikutuksensa edellisestä kävijätutkimuksesta.

Luku on Metsähallituksen mukaan vaatimaton verrattuna Lapin kansallispuistoihin.

”Perheretkeilyn kulut koostuvat lähinnä makkarapaketista ja parista pillimehusta. Siksi on selvää, ettei kävijöiden talousvaikutus ole samaa luokkaa kuin pohjoisen matkailukohteessa”, Heino sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat