Nuoren postinjakajan Myyrmäessä surmannut on pakoillut poliisia jo yli kaksi kuukautta

Poliisi tarkastaa edelleen vihjeitä, mutta läpimurtoja ei ole tehty.

Henkirikos tapahtui Myyrmäessä sijaitsevan asuintalon sisäpihalla.

27.1. 14:30

Yli kaksi kuukautta sitten nuori nainen sai surmansa vantaalaisen kerrostalon pihassa. Hän oli työtehtävissään jakamassa Helsingin Sanomia asukkaiden postiluukkuihin, kun tuntematon henkilö kävi hänen kimppuunsa Myyrmäessä sijaitsevan kerrostalon pihassa.

Poliisin mukaan surmateko kesti vain muutamia minuutteja. Nainen kuoli pahoinpitelyssä saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa.

Itä-Uudenmaan poliisi on tutkinut tekoa murhana. Vakavimman mahdollisen rikosnimekkeen käyttöä puoltaa tutkinnanjohtaja Tero Tyynelän lausuntojen mukaan väkivallan raakuus. Poliisi ei ole tähän mennessä kertonut tarkemmin surman tekotavasta.

Kahden epäillyn kiinnioton ja yhden vangitsemisen jälkeen surmatyö on edelleen pimeänä.

Tyynelän mukaan poliisilla on edelleen tutkittavanaan useita vihjeitä tapahtuneeseen liittyen. Mitään uusia kiinniottoja tai selkeää epäiltyä poliisilla ei kuitenkaan ole.

Itä-Uudenmaan poliisi on saanut tutkintaan apua keskusrikospoliisista (krp). Mikäli tutkinta ei tästä etene, siirtyy koko juttu lopulta krp:n tutkittavaksi.

Lue lisää: Poliisi epäilee nyt postimurhaajaksi ”mustapukuista miestä”

Tutkinta on kohdannut epäonnea alusta asti.

Heti tapahtuneen jälkeen poliisi otti kiinni tapahtumapaikan lähettyvillä olleen 23-vuotiaan helsinkiläismiehen. Mies tavoitettiin kotoaan verissä päin ja hän kertoi poliisipartiolle tapaamastaan postinkantajasta.

Lue lisää: Poliisi kommentoi mahdollisesti täysin sivullisen kiinniottoa: ”Meillä oli täydet perusteet epäillä”

Mies vangittiin käräjäoikeuden päätöksellä todennäköisin syin epäiltynä murhasta. Pian poliisille kuitenkin paljastui tietoa, jonka mukaan mies ei ole voinut olla taloyhtiön pihassa surman tapahtuma-aikaan. Lopulta miehen syyttömyyden sinetöi videomateriaali, joka osoitti hänen olleen surman aikaan toisaalla.

Lue lisää: Poliisit ottivat hätä­keskukseen soittaneen verisen miehen kiinni tämän kotiovelta – Näin väärän epäillyn perään päädyttiin

Pian ensimmäisen epäillyn vapauttamisen jälkeen nuori mieshenkilö tunnusti naisen surman Rautatieasemalla olleelle poliisipartiolle. Mies vangittiin, mutta hyvin nopeasti alkoi näyttää siltä, ettei hänelläkään ole teon kanssa mitään tekemistä.

Tyynelän mukaan mies ei osannut kertoa tapahtumista mitään, mitä ei olisi kerrottu aiemmin mediassa. Lopulta mies alkoi itsekin perua tunnustustaan.

Lue lisää: Myyrmäen postinjakajan murhasta epäilty alkoi itse perua tunnustustaan

Poliisin saamien silminnäkijähavaintojen mukaan taloyhtiön pihassa oli nähty teon aikoihin tummiin pukeutunut mieshenkilö. Tämän tarkempaa tietoa tai kuvausta epäillystä raa’an henkirikoksen tekijästä poliisilla ei ole, tai ainakaan sitä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Tämän hetkisen tiedon mukaan surmateko ei ollut suunnitelmallinen. Tutkinnanjohtajan mukaan teon luonteeseen on kuitenkin vaikea ottaa kantaa ilman epäiltyä. Viitteitä esimerkiksi ryöstöstä tai muusta väkivaltaa ennakoineesta rikoksesta ei ole tiedossa. Mitään tutkintalinjoja ei ole kuitenkaan vielä poissuljettu.

”Kyse on ollut yksinäisestä nuoresta naisesta postin jakelukärryn kanssa, [ryöstö] on yksi asia mikä pitää tutkinnassa huomioida, mutta selkeitä viitteitä sellaisesta ei voi sanoa olevan”, Tyynelä kertoi aiemmin HS:lle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat