Mies suuttui vaimonsa meikkaamisesta, pahoinpiteli raskaana olevan puolisonsa

Vaimonsa meikkaamisesta hermostunut mies kuristi ja löi puolisoaan. Mies sai ehdollisen vankeusrangaistuksen.

28.1. 13:57

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1997 syntyneen miehen puolisoonsa kohdistuneista rikoksista neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Käräjäoikeuden mukaan miehen tekojen moitittavuutta lisäsi se, että hän käytti väkivaltaa raskaana olevaan puolisoon.

Rikokset tapahtuivat Espoossa elo–lokakuun välillä vuonna 2020.

Ensimmäisellä kerralla mies suuttui vaimolleen, koska tämä oli meikannut. Mies kertoi epäilleensä, että vaimo on menossa treffeille.

Mies kuristi vaimoa kaksin käsin ja löi tätä ainakin kerran kasvoihin.

Mies oli myös painanut vaimonsa kasvoja tyynyllä kymmenen minuutin ajan antaen tämän välillä hengittää. Mies lopetti pahoinpitelyn, kun raskaana ollut puoliso alkoi valittaa kipua vatsassaan.

Naiselle aiheutti muun muassa mustelmia, turvotusta, tajunnanmenetys sekä kipua.

Mies pahoinpiteli puolisoaan useita kertoja tämän jälkeen. Vaimo kertoi miehen muun lyöneen, istuneen tämän päällä, retuuttaneen jalasta ympäri asuntoa ja tunkeneen sukkahousut vaimonsa suuhun jottei tämä voi huutaa apua.

Mies tuomittiin pahoinpitelyn lisäksi vapaudenriistosta. Vaimo kertoi, että mies oli kieltänyt häntä poistumasta asunnosta ja piilottanut vaimon tavaroita.

Mies kiisti syytteet. Hän kertoi, että pariskunnalla oli riitoja, joissa oli käytetty puolin ja toisin väkivaltaa. Hän ei omien sanojensa mukaan koskaan kohdistanut vaimoonsa ensin väkivaltaa, vaan käytti sitä itsepuolustukseksi.

Mies tuomittiin kahdessa eri tilanteessa tapahtuneesta pahoinpitelystä ja kahdessa eri tilanteessa tapahtuneesta vapaudenriistosta.

Miehellä ei ole aiempia vankeusrangaistuksia, minkä vuoksi käräjäoikeus määräsi miehelle rangaistukseksi neljä kuukautta ehdollista vankeutta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat