Kalasataman kupeeseen avautui yksi Helsingin suurimmista päiväkodeista

Kalasataman alueelle Verkkosaareen valmistunut päiväkoti aloitti toimintansa.

Verkkosaaren päiväkoti on rakennettu puusta.

2.2. 15:15

Yhdelle Helsingin uusimmista asuinalueista valmistui ensimmäinen rakennus. Vaikka asuinrakentaminen on vielä täysin vaiheessa, saatiin Kalasataman kupeeseen rakentuvaan Verkkosaareen oma päiväkoti.

Päiväkoti on nyt aloittanut toimintansa neljän lapsiryhmän voimin, Helsingin kaupunki kertoo tiedotteessaan. Päiväkoti on ensimmäinen rakennus, joka valmistui Verkkosaaren pohjoisosaan. Siihen tulee lapsia enimmillään yli 300 ja samalla siitä tulee yksi Helsingin suurimmista päiväkodeista.

HS kertoi viime joulukuussa, että Kalliossa toimiva vuoropäiväkoti Pikkutylli lakkautetaan, ja lapset siirretään Verkkosaareen avautuvaan päiväkotiin.

Lue lisää: Kalliolainen päiväkoti muuttaa Kalasatamaan

Asuntojen rakentaminen käynnistyi Verkkosaaren pohjoisosaan viime kesänä. Kun rakentaminen saadaan valmiiksi 2020-luvun lopulla, alueella on asunnot 3 600 ihmiselle.

Päiväkodin rakentamista Kalasataman alueelle perustellaan sillä, että varhaiskasvatuspaikkoja halutaan tarjota kodin läheltä tai perheen kulkumatkan varrelta.

Rakennuksessa toimii omana yksikkönään ruotsinkielinen varhaiskasvatus. Ruotsinkielisessä yksikössä on paikkoja 84 lapselle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat