Helsingin merkittävin katuremontti alkaa ensi kuussa: Mannerheimintie revitään auki vuosiksi

Maaliskuussa alkava ja vuosia kestävä peruskorjaus myllää laajasti Mannerheimintien liikennettä.

Havainnekuva peruskorjatusta Mannerheimintiestä.

2.2. 15:37

Maaliskuun 6. päivä alkava Mannerheimintien peruskorjaus vaikuttaa laajasti liikenteeseen. Kävelyn, pyöräilyn, joukkoliikenteen ja moottoriajoneuvojen reitit muuttuvat, kertoo Helsingin kaupunki tiedotteessaan.

Katutöissä uusitaan vanhoja kadun alla olevia vesiputkistoja, kaukolämpö- ja kaukojäähdytysputkistoja sekä sähkö- ja telekaapeleita.

Töiden edetessä liikkumisjärjestelyt muuttuvat moneen kertaan. Tavoitteena on, että peruskorjaus saataisiin valmiiksi vuoden 2025 loppuun mennessä

Mannerheimintie peruskorjataan Postikadun ja Reijolankadun välillä. Katupinnat uusitaan, ja väylälle rakennetaan uudet raitiotiekiskot 2,6 kilometrin matkalle. Myös Baanan ylittävä silta korjataan.

Lue lisää: ”Kaikkien aikojen katuremontti” alkaa ensi keväänä Mannerheimintiellä Helsingissä

Kaupungin mukaan muutokset sujuvoittavat liikennettä ja parantavat turvallisuutta, kun esimerkiksi pyörätiet ja jalkakäytävät erotetaan toisistaan.

”Ensiksi rakennetaan Postikadun ja Runeberginkadun välinen osuus, minkä jälkeen siirrytään Runeberginkadun ja Reijolankadun väliselle osuudelle”, tiedotteessa kerrotaan.

Töiden aikana Mannerheimintiellä on yksi ajokaista kumpaankin suuntaan. Raitiovaunujen ja bussien reitteihin tulee muutoksia.

Töiden aikana matkat voivat kestää totuttua pidempään. Urakalle perustetaan omat viestintäkanavansa, joista asukkaat ja yritykset voivat seurata katutyön etenemistä.

Peruskorjauksen urakoitsijaksi kaupunki valitsi VM Suomalainen -yhtiön.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat