Malmilla kerros­talon palo on saatu sammutetuksi

Hieman ennen iltayhdeksää koko asuinkennuksen katto oli tulessa. Kukaan ei loukkaantunut palossa, mutta rakennus vaurioitui tuntuvasti.

2.2. 20:22 | Päivitetty 3.2. 13:53

Väärämäentiellä Ala-Malmilla syttyi huoneistopalo torstai-iltana. Pelastuslaitos sai hälytyksen kello 19.21 ja lähetti paikalle kahdeksan sammutusyksikköä.

Päivystävän palomestarin mukaan tulipalo sai alkunsa parvekkeelta, mistä tuli pääsi leviämään sisään huoneistoon. Osoitteessa on kaksikerroksinen pienkerrostalo.

Varttia vaille yhdeksän rakennuksen katto oli jo kauttaaltaan tulessa.

Helsingin pelastuslaitos tiedotti kello 21.23, että paloalue kattoi noin kymmenen huoneiston kokoisen alan. Tulipaloa oli silloin sammuttamassa 15 pelastusyksikköä, ja paikalla avusti myös poliisi.

Puoli yhdeltätoista pelastuslaitos tiedotti, että tulipalo oli saatu hallintaan ja jälkiraivaustyöt oli aloitettu.

Perjantaiaamuna päivystävä palomestari Sami Lindberg kertoi, että palokunta saattoi poistua paikalta kello neljän aikoihin.

Hän arvioi, että useat asunnot vaurioituivat asuinkelvottomiksi. Osa asunnoista saadaan hänen arvionsa mukaan asumiskuntoon kuitenkin suhteellisen nopeasti.

Kiinteistö evakuoitiin palon aikana, eikä kukaan loukkaantunut. Ilmaan pääsi kuitenkin terveydelle vaarallista savua. Alueen ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto.

Poliisi tutkii syttymissyytä.

Pelastuslaitos jakoi hieman ennen iltayhdeksää lämpökamerakuvan tulipalosta.

Palo levisi kattorakenteisiin.

Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Oikaisu 3.2.2023 kello 13.52: Tulipalo oli pienkerrostalossa, ei rivitalossa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat