Laakson sairaala-alueen työmaalla räjäytellään tällä viikolla

Helsingin Laakson sairaala-alueen louhintatyömaan keskiviikkona alkavat räjäytykset keskitetään tiettyihin aikoihin arkipäivinä.

Näkymä Laakson sairaala-alueen työmaalle viime joulukuussa.

6.2. 11:33

Laakson sairaala-alueella alkavat räjäytystyöt 8. helmikuuta, kun kallioon tehdään kuoppa. Kalliota räjäytellään arkisin kello 9.00, 13.00 ja 16.00, muina aikoina ei. Aina noihin aikoihin ei kuitenkaan räjäytellä, Helsingin kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Räjäytyksistä varoitetaan soittamalla katkonaista varoitusääntä.

Työmaalla syntyy toki muutakin melua. Poraus synnyttää ääntä, kun kallioon porataan reikiä räjähteille. Myös louhitun kiven lastaamisesta kuorma-autojen lavalle kuuluu kolinaa.

Kun louhittava kuoppa syvenee, sen seinät muodostavat melusuojan, ja meluhaitta ympäristölle lievenee. Meluhaitan lieventämiseksi räjäytyskohtien ylle asennetaan ääntä vaimentavat matot.

Meluisat työt tehdään arkisen kello 7:n ja 18:n välillä, mutta töitä tehdään muinakin aikoina ja aina siitä syntyy jotain ääntä.

Alueelle tehdään myös työmaatie. Helmikuussa alkava rakennustyö kestää kaksi kuukautta. Tie sujuvoittaa liikennettä Töölössä, kun työmaa-autojen ei tarvitse ajaa kapeiden asuinkatujen kautta.

Rakennustöiden valmistuttua työmaatie puretaan ja ratsastuskenttä palaa Laaksonkentälle. Rakennustyöt valmistuvat vuonna 2030.

Alueella käynnissä olevissa töissä on kyse siitä, että Helsingin kaupunki ja Hus-yhtymä uudistavat sairaala-alueen. Rakennushanke on nimetty Laakson yhteissairaalaksi.

Sairaalaan tulee tilat Husin ja Helsingin kaupungin psykiatriselle sairaalahoidolle, Husin vaativalle neurologiselle kuntoutukselle ja puolelle Helsingin sairaalan osastoista.

Alueelle nousee uusia sairaalarakennuksia, mutta myös nykyisiä peruskorjataan. Maan alle louhitaan pysäköintitilat 550 autolle ja huoltotiloja.

Lue lisää: Laakson sairaalan laajennus kallistuu kymmenillä miljoonilla, oikeus­psykiatria sijoitetaan Kello­koskelle

Lue lisää: Helsingin ja Husin yhteisen sairaalan hinta nousee ja tiloista tulee suunniteltua pienemmät

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat