Junat peruttu neljänä sunnuntaina Leppävaaran ja Kauklahden välillä

Liikennekatkot liittyvät Espoon kaupunkiratahankkeen valmistelutöihin.

Espoon kaupunkiratahanke aloitetaan valmistelutöillä, jotka vaikuttavan muun muassa E-junan vuoroihin neljänä sunnuntaina.

9.2. 13:30

Leppävaaran ja Kauklahden välisellä rataosuudella on vuorokauden liikennekatko neljänä sunnuntaina maalis-huhtikuussa.

Sunnuntaiaamuna kello neljä alkavat liikennekatkot ovat 5.3., 12.3., 19.3. ja 2.4. Katkot päättyvät maanantaiaamuna kello neljä.

Liikennekatkot liittyvät Espoon kaupunkiratahankkeen valmistelutöihin.

Työt vaikuttavat lähijunaliikenteen ohella myös kaukojunaliikenteeseen Helsingin ja Kirkkonummen välillä.

Kyseisinä sunnuntaina kaukojunat on korvattu busseilla Helsingin ja Kirkkonummen välillä. Kirkkonummen ja Kupittaan välillä kaukojunat kulkevat normaalisti yksittäispoikkeuksia lukuun ottamatta.

Lähijunat E ja U on peruttu kyseisinä sunnuntaina, L-junat on peruttu kello 3:03 Helsingistä ja kello 4:57 Kirkkonummelta lähtevistä vuoroista alkaen.

Myös maanantaiöistä perutaan yhdet L-junat kumpaankin suuntaan. Maanantaiaamun ensimmäiset junat kulkevat normaaleilla aikatauluilla.

Ensimmäinen L-juna Kirkkonummelta lähtee klo 4:27 ja Helsingistä klo 4:33. Liikennekatkoilla ei ole vaikutusta kaukojunien maanantain aikatauluun.

Perutut junat korvataan A-junilla osuudella Leppävaara–Helsinki, ja junia ajetaan kyseisinä sunnuntaina normaalia enemmän peruttujen L- ja U-junien korvaamiseksi. HSL järjestää bussikorvauksia E-, U- ja L-junien tilalle.

Korvaavat bussit kulkevat Leppävaarasta Kauklahteen ja Kirkkonummella kaikkien väliasemien kautta (pois lukien Keran asema, jonne ei ole järjestetty erillistä korvaavaa liikennettä).

Leppävaaran ja Helsingin välillä kulkevat A-junat. Lisäksi Espoon keskuksen ja Helsingin Elielinaukion välillä kulkee poikkeusten aikana erillinen korvaava bussi.

Aikataulut ja korvaavat bussivuorot tulevat näkyviin HSL.fi-sivuilla ja HSL-sovelluksessa sekä VR.fi:n ja VR Matkalla -sovelluksen matkahaussa.

Muutokset liittyvät Espoon kaupunkiratahankkeeseen, jossa rakennetaan kaksi lisäraidetta Leppävaaran ja Kauklahden välille nykyisten raiteiden viereen.

Varsinaisten rakentamistöiden on tarkoitus käynnistyä loppuvuodesta 2023, mutta rautatieturvalaitteisiin tehdään päivityksiä jo etukäteen. Koska turvalaitejärjestelmää ei voi pitää toiminnassa päivitystöiden aikana, junaliikenne on keskeytettävä.

Valmistelutöillä mahdollistetaan kuitenkin tiiviimpi rakentamisaikataulu, kertoo Väylävirasto tiedotteessaan.

Espoon kaupunkirata on myös osa Helsingin ja Turku välistä nopeaa, niin sanottua tunnin juna -hanketta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat