Metsäliike osoittaa torstaina mieltään Helsingin keskustassa

Metsäliike vastustaa hakkuita Aalistunturin alueella Kolarissa.

9.2. 10:06

Metsäliike järjestää mielenosoituksen maa- ja metsätalousministeriön edustalla Hallituskadulla Helsingin keskustassa torstaina. Mielenosoitus alkaa kello 11.30.

Mielenosoittajat vaativat, että Metsähallitus keskeyttää hakkuut Aalistunturin kansallispuistoesityksen alueella Kolarissa, kertoo ympäristöliike Elokapina tiedotteessaan.

Metsäliikkeen mukaan hakkuut pirstovat alueen luontoa ja murentavat pohjaa kansallispuistoesitykseltä.

”Metsäliikkeen mielenosoitus on kokoontunut maa- ja metsätalousministeriön eteen muistuttamaan, että vastuu valtion metsistä ei ole pelkästään Metsähallituksella vaan myös sitä ohjaavilla päättäjillä”, tiedotteessa kirjoitetaan.

Metsäliike koostuu Elokapinan, Luonto-Liiton ja Greenpeacen metsäaktivisteista sekä yksityishenkilöistä. Metsäliikkeen lisäksi mielenosoituksessa ovat mukana Suomen luonnonsuojeluliitto, Vihreät Nuoret ja Vasemmistonuoret.

Liikkeellä on viimeisten kolmen viikon aikana ollut useita mielenosoituksia Metsähallituksen hakkuutyömaalla.

Aalistunturin ympäristössä kiistellään Metsähallituksen aloittamista hakkuista alueella, jonne on ehdotettu kansallispuistoa. Vastakkain ovat perinteinen puuntuotanto ja huoli luonnon köyhtymisestä.

Metsähallituksen metsätalousyhtiö on aloittanut Aalistunturin eteläpuolella hakkuut, jotka käsittävät kaikkiaan noin 400 hehtaaria. Arvokkaat luontokohteet yhtiö on luvannut jättää rauhaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat