Torstai on ollut Helsingissä tuulinen: Lautta­saaressa innostuttiin jopa leija­lautailemaan

Tuulinen sää on ilahduttanut myös sähkönsäästäjiä.

Kova tuuli sai leijalautailijat vesille.

9.2. 14:39

Helsinkiläiset ovat saaneet pidellä torstaina hatuistaan kiinni, kun lounaasta tuivertavan tuulen nopeus on ollut keskimäärin 14 metriä sekunnissa.

Puuskittain tuuli on voinut yltyä jopa 20 metriin sekunnissa. 21 metriä sekunnissa pidetään myrskytuulen rajana.

Kova tuuli kaatoi Helsingissä torstaina ainakin liikennemerkkejä, mutta kovin suurta draamaa se ei lopulta saanut aikaiseksi. Esimerkiksi Helsingin pelastuslaitosta tuuli ei ollut työllistänyt torstaipäivään mennessä tavallista enempää. Pelastuslaitokselta kerrotaan, että ilmoituksia kaatuneista puistakin oli tullut vain pari kolme.

Henkilövahingoista ei ole toistaiseksi tullut ilmoituksia.

Kova tuuli kaatoi Helsingissä liikennemerkkejä.

Lauttasaaressa ulkoilijat saattoivat hieraista silmiään, sillä tuulinen sää sai leijalautailijat liikkeelle.

Helmikuussa.

Meteorologi Niko Tolman Ilmatieteen laitokselta ei lähde arvioimaan, miten poikkeuksellista toimintaa leijalautailu helmikuisessa Helsingissä on, mutta sen hän osaa kertoa, että Suomenlahti on toki joskus ennenkin ollut sula tähän aikaan vuodesta.

”Onhan näitä lauhoja talvia tässä ollut ihan lähivuosinakin. Se, ettei jäätä ole yhtään, on vuodenaikaan nähden harvinaista, mutta ei poikkeuksellista”, Tolman sanoo.

Kova tuuli ei ehkä ole luonnonilmiöistä miellyttävimpiä, mutta sähkön hintaa tarkkailevia se saattaa nyt ilahduttaa: kovalla tuulella tuulivoimaa voidaan tuottaa enemmän, joka johtaa taas hintojen laskuun.

Tuuli alkoi voimistua koko Suomessa jo keskiviikkona. Valvomopäällikkö Arto Pahkin Fingridistä kertoo, että Suomessa tehtiin keskiviikkoiltana kello 21 uusi tuntiennätys tuulivoiman tuotannossa: 4734 MWh.

Sää jatkuu tuulisena Helsingissä aina torstai-iltaan asti, kertoo päivystävä meteorologi Helena Laakso Ilmatieteen laitokselta.

”Iltaan mennessä se vähän hiipuu, mutta yltyy taas huomiseksi, ja perjantai voi olla jopa vielä tuulisempi päivä.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat