Espooseen lisää ulkokunto­saleja, ulkoilu­reittejä ja uudet kunto­portaat

Ajatuksena on, että esimerkiksi ulkokuntosalien lisäämisellä iäkkäämmät ihmiset innostuisivat liikkumaan enemmän.

Espoo lisää ulkokuntosaleja. Sellainen on jo ennestään Keski-Espoon urheilupuistossa.

10.2. 16:48

Espoo rakentaa tänä vuonna lisää ulkokuntosaleja. Olariin Kabiksenkalliolle tehdään uudet kuntoportaat. Kaupunki kehittää myös Espoonlahden, Leppävaaran, Tapiolan ja Matinkylän urheilupuistoja.

Espoon liikuntalautakunta on päättänyt panostaa lähiliikuntapaikkojen kehittämiseen. Siten voidaan tarjota liikuntapaikkoja, joihin kaikkien on helppo tulla, Espoon kaupunki perustelee tiedotteessaan.

Koronapandemian jälkeen iäkkäät ihmiset eivät ole palanneet kaupungin tarjoamien ohjattujen liikuntapalveluiden pariin. Ajatuksena on, että esimerkiksi ulkokuntosalien lisäämisellä iäkkäämmät ihmiset innostuisivat liikkumaan enemmän.

Vuoden mittaan kaupunki lisää myös ulkoilureittejä. Ulkoilusaarissakin on mahdollisuus viettää aikaa pidempään, kun saaristoliikennereittejä kehitetään.

Pyöräilijöille tarjotaan saaristoreitti Otaniemestä Kivenlahteen. Toiseen suuntaan kuljetaan pyörällä Rantaraittia ja toiseen suuntaan kuljetaan veneellä.

Perusparannettava Leppävaaran yleisurheilustadion ja sen viereinen liikuntahalli Kameleontten otetaan käyttöön kansainvälisessä tapahtumassa, kun Leppävaarassa järjestetään heinäkuussa alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut.

”Syksyllä 2023 Kameleonttenissa alkaa Leiki ja Liiku -pilotti yhteistyössä liikunnan ja urheilun, varhaiskasvatuksen ja Espoon Telinetaitureiden kanssa”, tiedotteessa kerrotaan. Alueen 5- ja 6-vuotiaille luvataan ammattitaitoista ohjausta liikuntaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat