Helsingin seurakunnat auttavat 40 000 eurolla maan­järistyksen uhreja Syyriassa

Helsingin seurakuntalaisten rahoin hankitaan huopia, talvivaatteita ja taskulamppuja Syyrian maanjäristyksen uhreille.

Maanjäristys teki monista syyrialaisista kodittomia. Jindayrisin kaupungin lähellä ihmisille tarjotaan telttamajoitusta.

10.2. 16:46

Helsingin evankelisluterilaiset seurakunnat lahjoittavat 40 000 euroa hätäapua maanjäristyksen uhrien auttamiseen Syyriassa. Summasta puolet lahjoitetaan Kirkon ulkomaanavun ja puolet Suomen lähetysseuran kautta, kertoo tiedotteessaan Helsingin seurakuntayhtymä.

Pohjois-Syyriassa on nyt talvisen kylmä, ja moni joutuu oleskelemaan ulkona, joten ihmiset tarvitsevat huopia, suojaa ja vaatteita, seurakuntayhtymä perustelee avustusta.

Turkin ja Syyrian maanjäristyksessä on kuollut yli 21 000 ihmistä.

Kirkon ulkomaanapu ohjaa katastrofirahastostaan 200 000 euroa Syyrian maanjäristyksen uhrien auttamiseen. Lisäksi se on käynnistänyt hätäapukeräyksen. Aluksi Kirkon ulkomaanavun työntekijät jakavat noin viidelletuhannelle hengelle huopia, patjoja, taskulamppuja ja pressuja suojaksi sekä talvivaatteita.

Suomen lähetysseura tekee jo ennestään yhteistyötä Lähi-idän kirkkojen neuvoston kanssa, ja tiettävästi Lähi-idän kirkkojen neuvosto ja Syyriassa toimivan ortodoksikirkon avustusosasto ovat käynnistäneet hätäaputyön valmistelut.

Lähetysseura auttaa uhreja Syyriassa ACT-allianssin kirkkokumppaneiden kanssa myöntämällä 70 000 euroa katastrofirahastostaan. Ensi vaiheessa myös he toimittavat hätäapuna maan pohjoisosiin muun muassa talvivaatteita, ruokaa ja kodin perustarvikkeita.

Miljoonat lapset olivat Syyriassa hätäavun tarpeessa jo ennen maanjäristystä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat