Helsinki esittää rajoituksia sähköpotkulautojen ja pyörien pysäköintiin

Helsingin kaupunki haluaa rajoittaa vuokrattavien sähköpotkulautojen ja pyörien pysäköintiä kantakaupungissa, ja kysyy siihen nyt helsinkiläisten mielipidettä.

Sähköskuuttien luovaa parkkeeraamista Flow-festivaalin aikaan.

15.2. 13:39

Vuokrattavien sähköpotkulautojen ja pyörien pysäköintiin halutaan uudet säännöt.

Nyt Helsingin kaupunkiympäristöntoimiala kysyy kaupunkilaisten näkemyksiä ehdotetuista rajoituksista.

Kyse on alueellisesta rajauksesta, jonka mukaan vuokrattavia kulkuvälineitä saisi pysäköidä vain merkityille paikoille. Kieltoalue rajautuisi kantakaupunkiin.

Lue lisää: Helsinki suunnittelee sähköpotkulaudoille pysäköintikieltoja

Uudistuksen jälkeen vuokraskuutit ja -pyörät pysäköitäisiin vain tietyille, liikennemerkein merkityille paikoille.

Pysäköintipaikkoja suunnitellaan aukioille, toreille ja kadunvarsipaikoille. Pysäköintipaikkoja tulisi arvioilta vajaa 250, ja näistä noin 130 sijoittuisi autojen parkkiruutuihin.

Kaupunkiympäristön toimialan mukaan kohdekohtaisesti vuokravälineiden pysäköintiin varattaisiin yksi tai kaksi parkkipaikkaa, joita talvella voisi hyödyntää lumen välivarastointiin.

Alue, jolla vuokrattavien sähköpotkulautojen ja polkupyörien pysäköintiä rajoitetaan. KUVA: Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimiala

Uusien rajoitusten tavoitteena on parantaa kaupungin esteettömyyttä ja turvallisuutta. Esimerkiksi jalkakäytäville pysäköiminen kiellettäisiin.

Jos uudistus päätetään toteuttaa, kaupunki tekee sopimuksen pyöriä ja potkulautoja vuokraavien yritysten kanssa. Sopimuksen mukaiseen pysäköintiin ohjattaisiin vuokraajien omien sovellusten kautta.

Jos yrityksellä ei ole sopimusta, ei potkulautoja tai pyöriä saa pysäköidä alueelle lainkaan.

Kaupunkilaisille suunnattu kysely on auki 15.–26.2. Kaupunkilaisilla on mahdollisuus kertoa mielipiteensä pysäköintialueita koskevasta ehdotuksesta.

Vastauksia hyödynnetään pysäköintipaikkojen suunnittelusta. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee uudistuksia maaliskuussa.

Karttakysely pysäköintialueista löytyy täältä. Näkövammaisille suunnattu kysely löytyy täältä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat