Räjähdettä muistuttanut paketti tuli Vasemmisto­liiton toimistolle, puolue­sihteeri pitää vaali­häirintänä

Vasemmistoliiton toimisto tyhjennettiin epäilyttävän paketin vuoksi. Paketti kuitenkin todettiin myöhemmin vaarattomaksi. Puoluesihteeri pitää tapausta vaalihäirintänä.

Poliiseja ja pelastuslaitoksen autoja vasemmistoliiton puoluetoimiston edessä torstaina puolen päivän aikoihin.

16.2. 11:16 | Päivitetty 16.2. 21:32

Helsingin poliisi sai torstaina aamuyhdeksän jälkeen ilmoituksen epäilyttävästä paketista Vasemmistoliiton puoluetoimistossa. Toimisto sijaitsee Sörnäisissä Lintulahdenkadulla.

Poliisi tiedotti yhden aikoihin, että paketti todettiin vaarattomaksi. Poliisin mukaan paketti saapui postin mukana ja muistutti räjähdettä.

”Olemme tietysti huojentuneita, ettei kyseessä ollut toimiva räjähde. Tällaisen esineen lähettäminen on kuitenkin törkeää vaalihäirintää ja demokratian halventamista”, puoluesihteeri Anna Mäkipää kommentoi vasemmistoliiton tiedotteessa torstai-iltana.

Mäkipään mukaan kyse on myös viranomaisresurssien tuhlaamisesta, koska paikalle jouduttiin lähettämään suuri määrä pelastushenkilökuntaa ja poliiseja.

Mäkipää kieltäytyi aiemmin kommentoimasta tapausta HS:lle. Vasemmistoliiton Twitter-tilillä julkaistiin asiasta lyhyt viesti, jossa todetaan, että puolue ei halua spekuloida asialla.

Toimiston tiloja jouduttiin tyhjentämään paketin vuoksi, ja ”riittävä” alue paketin ympäriltä eristettiin.

Poliisi kertoo, että tapausta tutkitaan tällä hetkellä laittomana uhkauksena. Myös paketin sisällön tutkimista jatketaan.

HS:n paikalla ollut toimittaja Lasse Kivinen kertoi puoliltapäivin, että tilanne Lintulahdenkadulla on rauhallinen. Poliisi ja pelastushenkilökunta olivat kuitenkin varautuneet myös onnettomuuteen. Paikalla oli poliisin lisäksi pelastuslaitoksen auto ja ambulansseja.

Rakennuksen ovella seisoi poliisi, mutta aluetta ei ollut aidattu.

Vasemmistoliiton toimisto sijaitsee rakennuksen kolmannessa kerroksessa. HS:n tietojen mukaan rakennuksen neljännessä kerroksessa työskenteleviä ihmisiä kehotettiin välttämään myös omassa kerroksessaan sitä puolta rakennuksesta, jossa vasemmistoliiton toimisto sijaitsee.

Poliiseja vasemmistoliiton puoluetoimiston edessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat