Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Pohjoisbaanan jatkamisen

Uusi pyöräreitti Käpylästä Vantaan rajalle toteutetaan osissa. Rakentaminen alkaa aikaisintaan parin vuoden päästä.

Suurin piirtein tältä näyttäisi uusi Pohjoisbaana Tapanilan aseman kohdalla. Yleissuunnitelman havainnekuva on keväältä 2022.

16.2. 19:01

Pyöräväylä Pohjoisbaanan pidennys toteutuu.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi keskiviikkona Pohjoisbaanan yleissuunnitelman ja sen toteuttamisen vaiheittain. Kustannusarvio toteutukselle on yhteensä 28,7 miljoonaa euroa.

Käpylän asemalta Puistolaan Vantaan rajalle ulottuvaa noin yhdeksän kilometrin pyöräreittiä on tarkoitus rakentaa osissa. Aikaisintaan rakentaminen voi kaupungin arvion mukaan alkaa vuonna 2025.

Suunniteltu Pohjoisbaana myötäilee päärataa, ja se on tarkoitus rakentaa kokonaan radan itäpuolelle. Suunnitelmasta puuttuu vain jo Raide-Jokerin vuoksi myllätty Oulunkylän osuus.

Pohjoisbaanan suunniteltu linjaus.

Nykyiset pyöräreitit kulkevat molemmin puolin rataa ja usein samoilla väylillä jalankulkijoiden kanssa. Käpylästä Pasilaan kulkee jo nykyisin lyhyt Pohjoisbaana.

Uudesta Pohjoisbaanasta on tulossa kaksisuuntainen pyörätie. Suurelta osin uusi baana tarkoittaa nykyisten pyörätieyhteyksien leventämistä. Myös uusia osuuksia ja siltoja on tarkoitus rakentaa.

Kaupungin vaikutusarvion mukaan uusi pyöräväylä vähentää osuuden matka-aikaa noin kymmenellä minuutilla. Samalla uuden reitin arvioidaan parantavan liikenneturvallisuutta sekä jalankulkijoiden että pyöräilijöiden kannalta. Lisäksi uuden baanan arvioidaan parantavan merkittävästi pyöräliikenteen sujuvuutta ja houkuttelevuutta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat