Mies riehui naapurinsa pihalla ja pahoin­piteli tämän, syytti tapahtumista alkoholin­käyttöä

Viisikymppinen mies riehui naapurinsa pihalla, nimitteli tätä rasistisesti ja löi. Mies tuomittiin 40 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

19.2. 9:21

Vuonna 1973 syntynyt mies sai Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa tuomion törkeästä kotirauhan rikkomisesta, pahoinpitelystä sekä kunnianloukkauksesta.

Mies pahoinpiteli uhria lyömällä, nimitteli tätä, heitti ruohotrimmerin uhrin kotitalon seinään sekä riehui ja uhkaili uhrin kotipihalla.

Mies kertoi ottaneensa alkoholia tapahtumapäivänä, eikä siksi ajatellut järkevästi.

Rikokset tapahtuivat heinäkuussa 2020 Espoossa. Tapahtumia oli todistamassa muun muassa uhrin lapsi ja lapsen ystävä.

Tapahtumista oli kolme videotallennetta. Ensimmäisellä videolla näkyy, kuinka mies saapuu uhrin pihaan ja nousee tämän terassille puupalikka kädessään.

Hän seuraa uhria palikka kädessään ja uhkaa muun muassa repiä uhrin pään irti.

Toisessa videossa mies liikkuu terassilla huutaen ja kiroillen uhrille.

Kolmannessa videossa näkyy, kuinka mies menee pihalla uhrin luo ja lyö tätä nyrkillä niin, että pitää toista kättä uhrin takaraivolla. Sen jälkeen hän lyö kahdesti uhria avokämmenellä. Uhrille aiheutui pahoinpitelystä useamman päivän kestänyttä kipua.

Mies menee hetkeksi kauemmas ja palaa sitten uhrin luo yrittäen potkaista tätä. Videolla myös kuuluu, kuinka mies herjaa uhria rasistisesti.

Mies myönsi muut teot mutta kiisti tehneensä ruumiillista väkivaltaa uhrille. Miehen mukaan uhri oli ensin uhkaillut häntä kuukausien ajan väkivallalla.

Mies kertoi, että uhri oli ärsyttänyt häntä tulemalla aiemmin päivällä piha-aidan luo ja lyömällä metallihakulla aitaan, kun mies oli tekemässä pihatöitä.

Mies kertoi juoneensa punaviiniä ja ison lasin viinaa. Oikeuden päätöksessä kerrotaan miehen todenneen, että viina ei sovi hänelle.

Käräjäoikeus arvioi kotirauhan rikkomisen kokonaisuutena arvostellen törkeäksi, sillä paikalla oli ollut useita henkilöitä, joista osa oli lapsia.

Miehelle määrättiin rangaistukseksi 40 päivää ehdollista vankeutta. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat