Hakkeri­tapahtumassa räjähti kaksi juoma­tynnyriä: ikkunoita rikkoutui ja täry­kalvo puhkesi

Helsingin Kaapelitehtaalla viikonloppuna järjestetyssä hakkeritapahtumassa räjähti kaksi oluttynnyriä. Räjähdys oli niin voimakas, että se rikkoi ikkunoita ja puhkaisi tärykalvon.

Helsingin Salmisaaressa sijaitsevalla Kaapelitehtaalla järjestetään monipuolisia tapahtumia.

20.2. 18:53

Viikonloppuna Helsingin Kaapelitehtaalla sattui erikoinen onnettomuus, kun Disobey 2023 -hakkeri­tapahtuman aikana räjähti kaksi paineistettua juoma-astiaa. Ilta-Sanomien mukaan kyse on oluttynnyreistä.

Räjähdys oli niin voimakas, että se rikkoi useita sisäikkunoita ja puhkaisi yhden henkilön tärykalvon. Toisella henkilöllä taas havaittiin onnettomuuden jälkeen merkittävää nenäveren­vuotoa, tapahtuman järjestäjät kertovat nettisivuillaan julkaistussa tiedotteessa.

Räjähdys sattui lauantaina puoli kahden aikaan iltapäivällä päivän pääpuhujan esityksen aikana. Räjähtäneet tynnyrit olivat toisen kerroksen parvekkeella tietoturvayritys Nixun pisteellä.

Välittömästi räjähdyksen jälkeen sen lähellä olleet ihmiset lähetettiin terveyskeskukseen tarkistukseen. Tiedotteessa kehotetaan kaikkia paikalla olleita hakeutumaan hoitoon, mikäli heillä ilmenee jälkikäteen oireita esimerkiksi korvissa.

Disobeyn tiedotteen mukaan juoma-astiat oli tarkastettu samana aamuna ja niissä oli oikea paineistus. Astioita käyttäneillä henkilöillä oli myös aiempaa kokemusta vastaavista.

Tiedotteen mukaan mekaaninen paineensäätö­venttiili ei vaikuttanut ulkoisesti vaurioituneelta.

”Samankaltaiset paineastiat yleensä vioittuvat väärin kuljetettuina tai käsiteltyinä, mutta tähän asti ei ole syytä epäillä kumpaakaan”, tiedotteessa kerrotaan.

Onnettomuuden juurisyy ei ole vielä selvillä. Tutkinta jatkuu Disobeyn järjestäjien mukaan tarvittaessa viranomaisten kanssa.

Pohjoismainen hakkeritapahtuma Disobey järjestettiin nyt kuudetta kertaa. Yleisölle avoimen tapahtuman tarkoitus on vahvistaa hakkerikulttuuria ja opettaa kävijöille keinoja pitää huolta omasta digitaalisesta turvallisuudestaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat