Helsinki suunnittelee tekosaarelle uutta asuinkorttelia

Helsingin Puotilan venesataman alueelle suunnitellaan uusia asuntoja 2 700 asukkaalle. Yksi asuinkortteleista sijoitetaan tekosaarelle.

Havainnekuva Puotilanrannan uudesta asuinalueesta.

21.2. 11:03

Marjaniemen, Puotilan ja Vartioharjun alueelle on luvassa merkittäviä muutoksia, kun Puotilan venesataman alueelle rakennetaan tulevina vuosina uusia asuntoja tuhansille asukkaille.

Helsingin kaupunki suunnittelee Puotilanrannan asuinaluetta Meripellontien eteläpuolelle lähelle Itäkeskusta.

Alueelle on suunnitteilla uusia asuntoja 2 700 asukkaalle sekä uusi pienvenesatama. Yksi kortteleista sijoitetaan tekosaarelle, jonka suunnitteluratkaisusta järjestetään erillinen kilpailu, Helsingin kaupungin kaupunkiympäristö kertoo tiedotteessa.

Tekosaari tulee nykyiselle vesialueelle, joka yhdistetään silloilla mantereeseen.

Lisäksi asuinkortteleiden yhteyteen suunnitellaan päiväkotia 180 lapselle. Kortteleiden kivijalkoihin varataan liiketilaa. Alueelle on suunnitteilla myös kolme pysäköintilaitosta ja päivittäistavarakauppa.

Uudelle asuinalueelle tulee uusi venepaikka korvaamaan poistuvia venepaikkoja. Puotilan venesatamassa on nyt 600 venepaikkaa, mutta ne eivät jatkossa enää mahdu alueelle.

Uusi, nykyistä pienempi venesatama tulee asuinalueen eteläosaan osaksi uutta rantapuistoa. Lisää venepaikkoja saadaan myös laajentamalla idässä sijaitsevaa Vuosaarenlahden pienvenesatamaa.

Koivuniemen kärjessä oleva alue säilyy venesatama-alueena.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee kaavaluonnoksen toukokuussa 2023. Kaupunkiympäristö arvioi, että kaava etenee kaavaehdotukseksi syksyllä 2024. Rakentaminen voisi alustavan arvion mukaan alkaa vuonna 2026, tiedotteessa kerrotaan.

Hanketta esitellään verkkotilaisuudessa 6. maaliskuuta. Tilaisuuden ohjelma ja liittymislinkki löytyvät verkosta osoitteesta https://www.hel.fi/asukastilaisuudet. Suunnitteluaineistoon voi myös tutustua 13. maaliskuuta saakka osoitteessa https://www.hel.fi/suunnitelmat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat