Pihallaan ulkoillut vanhus joutui julman väkivallan kohteeksi Helsingissä – Hyökkääjä tuomittiin taposta

Mies pahoinpiteli kävelykepin kanssa kulkeneen iäkkään miehen tämän kotipihalla Itä-Helsingissä

21.2. 11:24

Iäkäs mies kuoli viime syksynä jouduttuaan pahoinpitelyn uhriksi Itä-Helsingissä. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi pahoinpitelijän vankeuteen taposta.

Käräjätuomion mukaan mies hyökkäsi viime lokakuussa itselleen entuudestaan tuntemattoman, kävelykepin avulla kulkeneen 74-vuotiaan miehen kimppuun tämän kotikerrostalon pihalla Helsingin Kontulassa.

Oikeudessa syytetty myönsi lyöneensä uhria niin, että uhri oli kaatunut maahan. Sen jälkeen hän oli vielä potkinut miestä päähän ja ylävartaloon.

Kerrostalosta koiraansa ulkoiluttamaan lähtenyt nainen näki, kun mies potki maassa maannutta uhria. Koiranulkoiluttaja kertoi oikeudessa hämmästelleensä hyökkäystä ääneen niin, että mies keskeytti teon. Sitten nainen palasi asuntoonsa ja soitti hätänumeroon.

Mies otettiin kiinni pian teon jälkeen, ja väkivallan uhriksi joutunut vietiin sairaalahoitoon. Uhri kuitenkin kuoli vammoihinsa sairaalassa paria viikkoa myöhemmin.

Oikeudessa syytetty myönsi aiheuttaneensa uhrin kuoleman mutta kiisti syytteen taposta. Hän myönsi, että teko kohdistui sattumanvaraisesti iäkkääseen ja siten puolustuskyvyttömään henkilöön, joka ei antanut aihetta kimppuunsa käymiseen.

Syytetyn mukaan hänen ei ollut tarkoitus tappaa uhria. Hän tunnusti teon törkeänä kuolemantuottamuksena ja törkeänä pahoinpitelynä.

Tuomiossaan käräjäoikeus katsoi, että henkirikos oli tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla. Oikeuden mukaan henkirikos läheni murhan tunnusmerkistöä, mutta se tuomitsi tekijän kuitenkin taposta.

Väkivalta on kohdistunut sattumanvaraisesti iäkkääseen ja siten puolustuskyvyttömään henkilöön, joka ei ole antanut aihetta kimppuunsa käymiseen, tämän omassa kotipihassa, oikeus totesi päätöksessään.

Mies tuomittiin myös kahteen niin ikään ulkopuoliseen henkilöön kohdistuneista pahoinpitelyistä samalta päivältä. Yhteiseksi rangaistukseksi oikeus langetti Sharmarke Abdirizak Mohamedille, 37, kymmenen vuotta vankeutta.

Tuomi ei ole lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat