Suojatielle kaatunut nainen joutui auton yliajamaksi ja kuoli pysäköinti­hallissa Helsingissä

Iäkäs jäi auton ajamaksi kauppakeskuksen parkkihallissa maanantaina.

Kauppakeskus Columbus Vuosaaressa Helsingissä.

21.2. 13:38 | Päivitetty 21.2. 14:45

Poliisi tutkii kuolemaan johtanutta onnettomuutta, joka tapahtui kauppakeskus Columbuksen parkkihalli Vuosaaressa maanantaina.

Autoilija ajoi iäkkään jalankulkijan päälle, poliisi tiedotti tiistaina.

Hätäkeskus sai ilmoituksen tehtävästä kello 13.13.

Onnettomuus tapahtui, kun iäkäs nainen oli lähtenyt kävellen ylittämään ajoneuvojen ajoväylää suojatien kohdalta kauppakeskuksen pysäköintihallissa. Hän oli kompastunut maassa olleeseen lumi- tai jäälohkareeseen ja kaatunut suojatielle.

Samaan aikaan ajoväylää pitkin ajanut henkilöauto oli pysähtynyt suojatien eteen. Sen jälkeen henkilöauto jatkoi matkaa.

”Alustavassa puhuttelussa autoa kuljettanut nainen kertoi, että hän ei ollut huomannut suojatielle kaatunutta henkilöä”, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Jari Korkalainen. Kuljettaja ei ollut poliisin mukaan päihtynyt.

Yliajossa loukkaantunut nainen siirrettiin ambulanssiin, mutta hänen tilansa heikkeni ja hän menehtyi tapahtumapaikalle.

Korkalainen kertoo, että pysäköintihallin järjestelyt on hoidettu niin, että siitä suunnasta, josta henkilöauto oli suojatietä lähestynyt, on stop-merkki juuri ennen suojatietä.

”Esitutkinta selvittää sen, miten tapahtumat ovat edenneet. Poliisilla on käytettävissään pysäköintihallin valvontakameratallenteet”, Korkalainen sanoo.

Hän arvioi, että onnettomuuden esitutkinta kestää muutaman kuukauden.

Poliisi tutkii tapahtunutta epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat