Mies vilkutteli autonsa hälytysvaloja Vantaalla ja väitti olevansa ”vieraan valtion poliisi”

Itä-Uudenmaan poliisi kohtasi hälytysvaloilla varustetulla autolla ajaneen miehen, joka kertoi olevansa vieraan valtion poliisi.

21.2. 15:45

Itä-Uudenmaan poliisi sai myöhään perjantai-iltapäivällä hieman tavallisuudesta poikkeavan tehtävän Vantaalle.

Hätäkeskukseen oli tullut useita ilmoituksia hämmentyneiltä autoilijoilta, jotka kertoivat, että Hämeenlinnanväylällä Tikkurilantien ja Keimolantien välisessä liikenneympyrässä oli pysähdyksissä henkilöauto, josta väläyteltiin sinisiä ja punaisia vilkkuvaloja muille autoilijoille.

”Autoilijat ihmettelivät, mistä oli kyse, kun värikkäitä valoja on vilkuteltu, mutta kukaan ei kuitenkaan ollut pysäyttänyt liikennettä. Autoilijat kertoivat myös huomanneensa, ettei kyseessä ollut poliisiauto, eikä kuljettajakaan ollut pukeutunut poliisin virkavaatteisiin”, ylikomisario Jussi Huhtela kertoo.

Ajoneuvo oli Tikkurilantien ja Keimolantien välisessä liikenneympyrässä, kun poliisi saapui paikalle. Poliisi pysäytti henkilöauton Puistokadulle Kivistöön.

Partio puhutti henkilöautoa kuljettanutta miestä, joka oli aluksi väittänyt olevansa ”vieraan valtion poliisi”.

”Se oli kuljettajalta tällainen nopeasti kokokoon kehitetty tarina. Ehkä hän yritti sillä tavoin oikeuttaa valojen vilkuttelun ja sen, että ohitteli liikenteessä olleita muita autoja. Mitään järkevää syytä tai selitystä toiminnalle ei ollut”, Huhtela sanoo.

Poliisi takavarikoi autosta vilkkuvaloja näyttävän paneelin sekä hälytyslaitteet. Muita ulkoisia poliisiautosta tai muustakaan hälytysajoneuvosta muistuttavia merkkejä autossa ei ollut.

Kuljettajaa epäillään virkavallan anastuksesta sekä ajoneuvorikkomuksesta. Hänen epäillään esiintyneen virkatehtävässä olevana, julkista valtaa käyttävänä virkamiehenä toisia erehdyttääkseen.

Huhtelan mukaan tapauksessa on jonkin verran tulkinnanvaraa.

”Siitä huolimatta on selvää, että kuljettaja toimi moitittavalla tavalla, ja partio kirjoitti hänelle sen vuoksi sakon.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat