Poliisi taka­varikoi nuorilta yhden päivän aikana ”huolestuttavan monta” teräasetta Kirkkonummella

Poliisin tehovalvonnassa kirjattiin kirkkonummelaisnuorille rikosilmoituksia muun muassa rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja vaarallisen esineen hallussapidosta.

Länsi-Uudenmaan poliisin valvonnan yhteydessä takavarikoimia tavaroita. Mukana esimerkiksi useampi teräase.

21.2. 21:46

Länsi-Uudenmaan poliisin ennalta estävän toiminnan ryhmä teki perjantaina tehovalvontaa Kirkkonummella ja joutui puuttumaan päivän aikana useiden nuorten toimintaan, poliisi tiedottaa.

Partio tapasi päivän aikana paljon nuoria, joista yli puolet päätyi poliisin toimenpiteiden kohteiksi. Nuorissa oli mukana niin alaikäisiä kuin täysi-ikäisiäkin.

Valvonnan tuloksena poliisi kirjasi rikosilmoituksia muun muassa rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, tupakanmyyntirikoksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja vaarallisen esineen hallussapidosta.

Poliisi takavarikoi nuorilta kannabista ja rikoshyödyksi epäiltyä käteistä rahaa. Lisäksi alaikäisiltä otettiin haltuun lukuisia tupakkatuotteita, nuuskaa ja tupakkaa.

Nuorilta löydettiin poliisin mukaan myös ”huolestuttavan monta” teräasetta.

HS on aiemmin uutisoinut useaan otteeseen, että jopa alaikäisiltä löydetään pääkaupunkiseudun kouluista nykyään teräaseita ja nyrkkirautoja.

Poliisi kertoo jatkavansa tapahtuneiden rikosten jatkoselvitystä yhdessä lastensuojelun kanssa.

Lue lisää: ”Puukkohippaa” – Helsingissä on ala-aste, jossa 95 prosenttia työntekijöistä on kohdannut väkivaltaa tai uhkailua

Lue lisää: Poliisi: Koulujen tilanne on hälyttävä pääkaupunkiseudulla

Lue lisää: Nuorten väkivalta räjähti pääkaupunki­seudulla: Poliisipäällikkö tietää, miksi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat