Mies kiipesi ikkunasta entisen puolisonsa kotiin ja aloitti väkivallan Espoossa

Törkeä kotirauhan rikkominen, laiton uhkaus ja pahoinpitely tapahtuivat helmikuussa 2019 Espoossa. Mies tuomittiin useista rikoksista vankeuteen.

Helsingin hovioikeus.

22.2. 13:42

Mies rikkoi entisen puolisonsa kodista ikkunan ja kiipesi sisälle asuntoon Espoossa helmikuussa 2019. Tätä ennen entinen puoliso oli kieltäytynyt päästämästä miestä sisälle ja soitti poliisille.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1992 syntyneen miehen muun muassa törkeästä kotirauhan rikkomisesta, laittomasta uhkauksesta, vahingonteosta ja pahoinpitelystä viiden kuukauden vankeusrangaistukseen.

Mies oli soittanut entiselle puolisolleen useita kertoja tapahtumapäivää edeltävänä iltana ja yönä. Nainen oli kieltänyt toistuvasti miestä saapumasta paikalle, sillä hän oli pelännyt miestä tämän runsaan päihteidenkäytön vuoksi.

Mies ja nainen olivat tapahtuma-aikana asumuserossa.

Mies saapui ilmoittamatta naisen ulko-ovelle. Nainen ei päästänyt miestä sisään, ja soitti poliisille.

Mies rikkoi asunnon ikkunan sälekaihtimineen ja tuli asuntoon sen kautta.

Hän kaatoi naisen, potki tätä selkään ja uhkasi tappaa. Miehellä oli ollut mukanaan myös veitsi, jonka hän oli laskenut tiskipöydälle. Uhri sai sinelmiä selkäänsä ja naarmuja kaulan sekä niskan alueelle.

Mies oli omien sanojensa mukaan tullut paikalle ”tapaamaan lastaan”. .

Käräjäoikeuden mukaan uhrin kertomus tapahtumista oli uskottava, ja sitä tukivat kuulusteluissa esiin tulleet asiat sekä kirjalliset todisteet pahoinpitelystä syntyneistä vammoista.

Käräjäoikeuden mukaan kyseessä oli kokonaisuutena arvostellen törkeä kotirauhan rikkominen, koska asunnossa oli tapahtumahetkellä pariskunnan yhteinen puolivuotias lapsi.

Mies tuomittiin myös vahingonteosta. Rikotusta ikkunasta hän sai maksettavakseen yli 700 euron korvaukset.

Käräjäoikeus tuomitsi viiden kuukauden yhteisrangaistuksen rikoksista. Rangaistusta kohtuullistettiin, koska mies oli tuomittu vuosina 2019–2020 useista muista rikoksista.

Mies valitti törkeän kotirauhan rikkomisen, pahoinpitelyn sekä laittoman uhkauksen osalta tuomiosta hovioikeuteen. Valitusta mies perusteli sillä, että hän halusi tavata lastaan eikä ollut uhannut tappaa uhria. Pahoinpitelyä hän piti lievänä.

Hovioikeus muutti käräjäoikeuden tuomiota vain kohtuullistamisen osalta.

Mies velvoitettiin korvaamaan uhrille erilaisia korvauksia yhteensä 3 000 euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat