Helsinki pyrkii lisäämään kännyköiden latauspaikkoja ilkivallasta huolimatta

Kaupungin mukaan metroasemille jo asennetut latauspisteet ovat joutuneet ilkivallan kohteeksi.

Ryhmä kaupunkipoliitikkoja toivoo Helsinkiin lisää maksuttomia älylaitteiden latauspisteitä.

26.2. 13:22

Helsingin kaupunki pyrkii lisäämään joitain kännyköiden ja muiden älylaitteiden latauspisteitä ilkivallasta huolimatta. Latauspisteitä yritetään lisätä pysäkkikatoksiin.

Ryhmä kaupunkipoliitikkoja ehdottaa, että Helsingin kaupunki asentaa lisää älylaitteiden latauspisteitä tiloihin, joihin ihmiset pääsevät maksutta.

Vihreiden Pekka Saurin ja 33 muun valtuutetun allekirjoittaman aloitteen mukaan latauspisteitä pitäisi asentaa erityisesti nuorten käyttöön.

Akun loppuminen voi vaikeuttaa esimerkiksi joukkoliikenteessä kulkemista, jos käyttää mobiililippua. Puhelimen lataaminen voi olla hankalaa ennen bussiin tai raitiovaunuun nousemista.

Kaupungin mukaan uusia latauspisteitä on jo nyt tulossa kymmenen. Niiden sijaintia selvitetään parhaillaan.

Lisäksi pysäkkikatoksiin olisi kaupungin mukaan mahdollista lisätä latauspisteitä.

Helsingin kansliapäällikkö Sami Sarvilinna huomauttaa vastauksessaan, että latauspisteet ovat joutuneet ilkivallan kohteeksi niin energiayhtiö Helenin kokeilussa kuin metroasemilla, joihin niitä on jo asennettu.

Puhelimien ja älylaitteiden latauspisteitä on jo nyt käytössä esimerkiksi metroasemien lippuhalleissa, kirjastoissa sekä nuoriso- ja liikuntatiloissa, kaupungin vastauksessa huomautetaan.

Kaupunginhallitus käsittelee latauspisteitä ensi maanantaina. Lopullisesti asiasta päättävät poliitikot kaupunginvaltuustossa.

Lue lisää: 27-vuotias käyttää salaa noloksi kokemaansa vanhusten puhelinta, sillä se pelasti hänet

Lue lisää: Oikeus: HSL:n opiskelijoille kaavailema lippumuutos on laiton

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat