Kuolleen miehensä Ferrarin kavaltanut ”miljonääri­äiti” ei saapunut oikeuteen

Televisiosta tuttu Maria Alanen tuomittiin vuonna 2019 törkeästä kavalluksesta. Hän valitti tuomiosta mutta ei saapunut hovioikeuden käsittelyyn.

Maria Alanen Helsingin käräjäoikeudessa syyskuussa 2019.

24.2. 15:58

MILJONÄÄRIÄIDIT-OHJELMASTA julkisuuteen nousseen Maria Alasen, 47, tuomio törkeästä kavalluksesta jäi voimaan, sillä hän ei ilmestynyt hovioikeuden käsittelyyn.

Rikos tapahtui vuonna 2010, kun Alanen siirsi kuolleen aviomiehensä arvoauton luvatta toisille henkilöille.

Lue lisää: Oikeus: ”Miljonääriäiti” kavalsi Katajanokalla epäselvissä olosuhteissa kuolleen miehensä jäämistöstä Ferrarin

Alanen oli valittanut käräjäoikeuden tuomiosta. Helsingin hovioikeus päätti tuoreessa päätöksessään kuitenkin jättää asian käsittelyn sillensä.

Hovioikeuden pääkäsittely oli aiemmin jouduttu peruuttamaan kolmesti. Päivää ennen joulukuun alkuun siirrettyä pääkäsittelyä Alanen ilmoitti, että on kipeänä.

Hän ei toimittanut lääkärinlausuntoa eikä saapunut oikeuteen. Asia päätettiin jättää sillensä ja käräjäoikeuden vuonna 2019 antama tuomio jäi pysyväksi.

Alasen aviomies löytyi kuolleena omistamansa luksusveneliikkeen tiloista Helsingin Katajanokalla 16. elokuuta 2010. Poliisi piti kuolemaa aluksi tapaturmana.

Sittemmin tapausta on tutkittu törkeänä pahoinpitelynä ja kuolemantuottamuksena, mutta tapaus ei ole vieläkään selvinnyt.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan Alanen oli anastanut kuolleen miehensä auton. Ferrari California -auto myytiin sen jälkeen eteenpäin. Syyttäjän mukaan rikokseen osallistunut mies väärensi kauppakirjaan kuolleen miehen nimen.

Arvoauto ja leski olivat Espanjassa, kun kavallus ja siihen liittyvät muut rikokset tehtiin. Törkeä kavallus tapahtui käräjäoikeuden tuomion mukaan aikavälillä 16.8.2010–10.9.2010 eli heti aviomiehen kuoleman jälkeen.

FERRARI CALIFORNIA oli oikeuden mukaan kaikkinensa vähintään 100 000 euron arvoinen auto. Kuolinpesä laski kärsineensä auton kavaltamisen vuoksi 43 000 euron vahingot.

Summa juontaa juurensa Espanjassa autosta saadusta kauppahinnasta. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi kuolinpesälle aiheutuneen vahingon määräksi vain 18 000 euroa.

Alasen pitää maksaa yhdessä Ferrarin anastamiseen osallistuneen ja käräjillä törkeästä kavalluksen avunannosta sekä törkeästä väärennyksestä tuomion saaneen miehen kanssa 18 000 euron vahingonkorvaukset kuolinpesälle. Muutoin Alanen jätettiin tuomitsematta rangaistukseen.

Lue lisää: Miehen lento Bangkokiin myöhästyi 50 tuntia – Finnair kielsi korvauksen ja vetosi ”poikkeuksellisiin olosuhteisiin”

Lue lisää: Mies houkutteli julkkis­jatkoillaan alaikäisen mukaansa yökerhosta ja raiskasi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat