Alaikäinen tyttö väitti tulleensa raiskatuksi – Esitti todisteena vääristeltyä Netflix-historiaa, tuomittiin sakkoihin

Alaikäinen tyttö väitti nuoren miehen raiskanneen hänet ja esitti todisteena vääristeltyä Netflix-katseluhistoriaa. Tyttö tuomittiin päiväsakkoihin.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi vuonna 2005 syntyneen tytön nuorena henkilönä tehdystä todistusaineiston vääristelemisestä.

26.2. 14:20

Alaikäinen tyttö syytti tuntemaansa poikaa raiskauksesta ja toimitti poliisille todisteena kuvankaappauksen Netflix-historiastaan, josta hän oli poistanut yhden katsotun elokuvan.

Vuonna 2005 syntynyt tyttö tuomittiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa nuorena henkilönä tehdystä todistusaineiston vääristelemisestä 90 päiväsakkoon.

Lisäksi hänen piti korvata miehelle 7 000 euroa loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Tapahtumat saivat alkunsa toukokuussa 2021 Vihdissä. Tuolloin 16-vuotias tyttö oli tehnyt rikosilmoituksen raiskauksesta. Tekijäksi hän oli nimennyt tuntemansa nuoren miehen.

Käräjäoikeuden tuomiosta käy ilmi, että tyttö oli kutsunut pojan luokseen ja he olivat katsoneet Netflixistä 365 päivää -nimisen elokuvan.

Pojan lähdettyä kotiin hänen puhelimensa oli alkanut soida, koska useampi henkilö oli kuullut, että hän olisi raiskannut tytön.

Myöhemmin esitutkintavaiheessa tyttö toimitti poliisille todisteena kuvakaappauksen suoratoistopalvelu Netflixin katseluhistoriasta. Kuvan oli tytön mukaan tarkoitus todistaa, ettei hän ole katsonut elokuvaa pojan kanssa.

Tutkinnassa selvisi, että katseluhistoriasta oli poistettu juuri kyseinen elokuva. Tyttö oli myös muutamia päiviä aiemmin etsinyt netistä tietoa siitä, miten Netflix-historiasta voi piilottaa nimikkeitä.

Syyttäjä teki marraskuussa raiskauksen osalta päätöksen esitutkinnan lopettamisesta.

Nyt käsillä olleessa oikeudenkäynnissä oli kyse siitä, että tyttö oli vääristellyt todistusaineistoa vakavaan rikokseen liittyvässä tutkinnassa.

Nuori nainen kiisti syytteen. Hän väitti, ettei ollut poistanut katseluhistoriastaan elokuvanimikkeitä.

Käräjäoikeus ei uskonut tyttöä. Oikeuden mukaan tytön toiminta oli johtanut siihen, että epäily miehen syyllisyydestä oli vahvistunut, tutkintaa oli jatkettu ja useampia henkilöitä oli kuulusteltu.

Oikeuden mukaan tytön tarkoitus on ollut vahvistaa omaa kertomusta ja vastaavasti heikentää vastapuolen kertomusta.

Nuori mies on ollut hoidettavana perusteettoman raiskaussyytöksen hänelle aiheuttamien psyykkisten oireiden vuoksi.

Tuomio ei ole vielä ole lainvoimainen.

Lue lisää: Mies houkutteli julkkis­jatkoillaan alaikäisen mukaansa yökerhosta ja raiskasi

Lue lisää: Kuolleen miehensä Ferrarin kavaltanut ”miljonääri­äiti” ei saapunut oikeuteen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat