Helsingin kaupunki haluaa lahjoittaa sähkötarvikkeita Ukrainaan yli 15 000 euron arvosta

Kaupunginhallitus ehdottaa käytettyjen tarvikkeiden lahjoittamista sähköpulasta kärsivään Ukrainaan.

Ukrainassa on suuri tarve sähkögeneraattoreille, kun Venäjän iskut ovat vahingoittaneet pahoin maan energiainfrastruktuuria. Kuvassa generaattori kahvion edustalla Lvivissä joulukuussa.

25.2. 11:22

Helsingin kaupunginhallitus on laatinut esityksen, jossa sähkövirran tuotantotarvikkeita ehdotetaan lahjoitettavaksi Ukrainaan.

Ukraina kärsii parhaillaan sähköpulasta, sillä maan sähköverkkoja on tuhoutunut Venäjän hyökkäyssodan vuoksi. Helsingin kaupunki osallistui EU-parlamentin ja Eurocities-verkoston käynnistämään Generators of hope -kampanjaan, jonka aikana kerättiin uusia ja käytettyjä sähkövirran tuotantoon ja lämmitykseen tarkoitettuja generaattoreita sekä laitteita Ukrainaan.

Esityksen mukaan Helsingin kaupungin rakentamispalveluliikelaitos Stara lahjoittaa 15 kappaletta sähkögeneraattoreita, kuusi kappaletta työmaasähkökeskuksia sekä kolme kappaletta voimavirtajohtoja. Tarvikkeet ovat käytettyjä, ja niiden arvoksi arvioidaan noin 15 400 euroa.

Lista lahjoitetuista tavaroista on määrä lähettää sisäministeriön asiantuntijoille, jotka hyväksyttävät tavarat Ukrainan hallinnolla. Esitystä käsitellään ensi maanantaina 27. helmikuuta.

Aiemmin Helsingin kaupunki on lahjoittanut Ukrainaan muun muassa ambulansseja sekä koulu- ja päiväkotikalusteita.

Lue lisää: Helsinki lahjoitti kaksi rekkalastia kalusteita Ukrainaan

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat