Vanha hirsi­talo paloi maan tasalle Haltialan tilan lähellä

Palo sai alkunsa mahdollisesti kynttilästä.

Puutalo oli tulessa Helsingin Niskalassa sunnuntaiaamuna.

26.2. 9:38 | Päivitetty 26.2. 22:46

Helsingin Niskalassa, lähellä Haltialan tilaa, tuhoutui vanha hirsitalo sunnuntaina syttyneessä tulipalossa.

Palo syttyi aamulla asuinrakennuksessa, jossa oli neljä asuntoa. Neljä asukasta pelastautui talosta, ja yksi heistä sai palovammoja.

Päivystävä palomestari Janne Taskinen kertoi Helsingin Sanomille sunnuntai-iltana, että pelastuslaitoksen tehtävät palopaikalla oli saatu tehdyksi.

”Talo on palanut täysin maan tasalle, ja siellä on raivattu palopesäkkeitä. Sen pitäisi olla nyt täysin sammunut”, Taskinen sanoo.

Helsingin kaupungin pelastuslaitos sai hälytyksen asiasta kello 8.54. Pelastuslaitos tiedotti noin kello 9.15, että kohteessa oli rakennus täyden palon vaiheessa ja sammutustyöt olivat käynnissä.

Taskinen kertoi palopaikalla käyneelle Helsingin Sanomien toimittajalle Pipsa Sinkko-Westerholmille aamupäivällä, että tuleen syttynyt vanha hirsitalo poltetaan hallitusti loppuun. Puoli kahdentoista aikoihin paikalla oli käynnissä jälkisammutus.

Taskisen mukaan asukkaat olivat päässeet talosta itse ulos ja palovammat olivat lieviä.

Taskisen mukaan palon epäillään saaneen alkunsa kynttilästä. Tarkempaa syytä palamiselle oli sammutuksen aikana mahdotonta lähteä tutkimaan, koska palo oli pelastuslaitoksen saavuttua täyden palon vaiheessa.

Päivystävä palomestari Joonatan Suosalo kertoi HS:lle noin kello 11 aamulla, että sääolosuhteista johtuen palosta muodostunut savu nousi suoraan ylöspäin eikä palopaikan lähellä ole runsaasti asutusta. Sen vuoksi palosta ei muodostunut vaaraa ulkopuolisille.

Paloesimies Joakim Lindholmin mukaan hirsitaloissa oli paljon palokuormaa, eli paloriski oli suuri.

Palomestari Taskisen mukaan paikalla oli enimmillään 13 pelastuslaitoksen yksikköä Helsingin ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksilta.

HS:n Sinkko-Westerholm kertoi, että noin kello 11.30 paikalla oli vielä viisi yksikköä ja talosta nousevat liekit olivat vielä suuret.

Poliisi oli ennen kello 11:tä sulkenut hetkellisesti tien palopaikan lähellä, eivätkä HS:n toimittaja ja kuvaaja päässeet paikalle.

Palopaikan lähellä oli ojaan ajanut auto.

Lue lisää: Eversin perheen ulkoilu­päivän pysäytti piki­musta savu­pilvi – ”Näimme lieskat jo kaukaa”

Palopaikalla oli enimmillään 13 pelastuslaitoksen yksikköä.

Talo poltetaan päivystävän palomestarin mukaan hallitusti loppuun.

Talo oli vielä liekeissä aamukymmenen jälkeen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat