Poliisi tutkii: Toimitus­johtajalta huijattiin satatuhatta euroa Whatsapp-viestillä

Yrityksen toimitusjohtaja maksoi väärennetyn Whatsapp-viestin perusteella omalta tililtään noin 100 000 euron maksun.

27.2. 16:15

Poliisi tutkii tapausta, jossa yrityksen toimitusjohtajalta huijattiin noin 100 000 euroa tämän esihenkilön nimissä, tiedottaa Helsingin poliisi.

Kyseessä on poliisin mukaan niin kutsuttu toimitusjohtajapetos, jossa uhri saa uskottavalta kuulostavan tahon nimissä viestin, jossa pyydetään maksamaan lasku tai siirtämään rahaa.

Nyt tutkintaan tullut rikosepäily tapahtui samalla tavalla. Yrityksen toimitusjohtaja sai yrityksen pääjohtajalta väärennetyn Whatsapp-viestin, joissa toimitusjohtajaa pyydettiin järjestämään noin 100 000 euron takuumaksu omalta pankkitililtään.

Tapausta tutkitaan törkeänä petoksena. Toimitusjohtajapetoksia voidaan tutkia petosnimikkeen lisäksi identiteettivarkauksina ja toisinaan myös tietomurtoina.

Poliisin mukaan toimitusjohtajapetoksiin liittyy usein kansainvälistä, ammattimaista ja järjestäytynyttä rikollisuutta. Huijarit toimivat yleensä ulkomailta käsin, ja rahat ohjataan ulkomaisille pankkitileille.

”Viimeisen kolmen kuukauden aikana on vastaavia tapauksia tullut Helsingissä tutkintaan kolme, joissa yhteisvahingot ovat noin 750 000 euroa”, sanoo rikostarkastaja Jukkapekka Risu.

Poliisi ohjeistaa varmistamaan maksupyynnön aina puhelimitse tai kasvotusten. Poliisi kehottaa yrityksiä myös sopimaan etukäteen sen, miten yllättävät maksutilanteet hoidetaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat