Helsingin luonto­aktiivit eivät saaneet KHO:lta valitus­lupaa Kaisa­niemen­puiston uudistamiseen liittyen

Helsinki on päättänyt investoida Kaisaniemenpuiston parantamiseen yli 18 miljoonaa euroa.

Kaisaniemenpuisto on Helsingin keskustan vanhin puisto.

28.2. 15:54

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen tekemän valituslupahakemuksen koskien Kaisaniemenpuiston ja Varsapuistikon puistosuunnitelmaa.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi Kaisaniemenpuiston uudistussuunnitelman joulukuussa 2021.

Tarkoitus on kunnostaa nuupahtanut puisto uuteen uskoon. Kaisaniemenpuisto on Helsingin keskustan vanhin puisto.

Lue lisää: Nuupahtanut Kaisaniemenpuisto kunnostetaan täysin uuteen uskoon – Tällaiseksi viheralue Helsingin ydinkeskustassa muuttuu

Helsingin luonnonsuojeluyhdistys oli valittanut lautakunnan päätöksestä Helsingin hallinto-oikeuteen, joka ei kuitenkaan tutkinut valitusta.

Tämän jälkeen yhdistys pyysi valituslupaa korkeimmasta hallinto-oikeudesta, jolta valituslupaa ei tiistaisen päätöksen mukaan saatu.

Päätöksen myötä yhdistyksessä ollaan huolissaan puiston tulevaisuudesta. Yhdistyksen mukaan puistosuunnitelma on ”räikeästi asemakaavan vastainen”.

”Puistosuunnitelmassa puistoa ei kunnosteta ja vaalita historiallisena puistona ja viher- ja virkistysalueena, vaan pyöräilyn pääväylänä ja massayleisötapahtumien areenana”, toteaa Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen järjestösihteeri Emilia Pippola tiedotteessa.

Yhdistyksen mukaan kyse on erityisestä viheralueesta mutta kaupungin suunnitelma perustuu puutteellisiin luontoselvityksiin. Tiedotteen mukaan esimerkiksi lepakoiden saalistusalueista ja lepopaikoista olevaa tietoa ole otettu huomioon.

Helsinki on päättänyt investoida Kaisaniemenpuiston parantamiseen yli 18 miljoonaa euroa.

Tarkoitus on muun muassa peruskorjata puiston vesiallas, rakentaa uusi leikkipaikka sekä tuoda rantaan uusi ulkokuntoilupaikka. Hiekkakenttää taas kehitetään tapahtumakenttänä.

Puistoon on rakenteilla myös uusi hotelli entisen Ilmatieteen laitoksen Säätalon paikalle.

Lue lisää: Helsingin keskustan vanhimpaan puistoon rakennetaan 200 huoneen hotelli

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat