Pahoinpitelyn seurauksia arvioitiin hovissa vanhan karaokevideon perusteella

Nainen kertoi, että pahoinpitelyn seurauksena hänen äänensä oli muuttunut niin, ettei hän voinut enää laulaa korkeita ääniä. Hovioikeus arvioi naisen äänelle aiheutunutta vahinkoa vertaamalla tämän lauluvideota vanhaan karaoketallenteeseen.

28.2. 17:22

Vuonna 1981 syntynyt mies pahoinpiteli puolisonsa riidan päätteeksi. Mies muun muassa kuristi naista.

Mies tuomittiin sakkorangaistukseen pahoinpitelystä.

Rikos tapahtui huhtikuussa 2019 Nurmijärvellä. Pariskunnalle oli tullut riitaa liittyen miehen aiemmasta liitosta syntyneeseen lapseen.

Mies oli pitänyt naista kurkusta kiinni kaksin käsin, pitänyt tätä kiinni käsistä ja hiuksista sekä lyönyt naista selkään.

Naiselle seurasi teosta kipua ja särkyä. Häneltä irtosi tapauksen takia hiuksia.

Nainen kertoi, että tapauksen seurauksena hänen äänensä oli muuttunut niin, ettei hän voinut enää laulaa korkeita ääniä. Naisen mukaan hän oli menettänyt tämän takia tuloja, joita normaalisti sai laulajana.

Mies kiisti syytteen. Hän myönsi riidan ja kertoi ottaneensa naista käsistä kiinni saadakseen puhelimensa naiselta.

Käräjäoikeus katsoi, että naisen lääkärinlausunnot sekä muun muassa puheterapeutin raportti naisen äänen osalta tukivat naisen kertomusta.

Mies tuomittiin 90 päiväsakon rangaistukseen. Sen lisäksi hänet velvoitettiin maksamaan naiselle muun muassa 3 000 euroa kivusta ja särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta.

Mies velvoitettiin myös korvaamaan naiselle 1 500 euroa ansionmenetyksestä.

Mies valitti hovioikeuteen. Hänen mukaansa naisen tekemät Youtube-videot todistivat, ettei väitetty pahoinpitely ollut vaikuttanut naisen lauluääneen. Jos naisen ääni olisi muuttunut, miehen mukaan kyse olisi siitepölyallergiasta tai astmalääkityksestä.

Mies esitti hovioikeudessa uusina todisteina Youtube-videon ja videon naisen karaoke-esityksestä vuodelta 2011.

Hovioikeus arvioi naisen äänelle aiheutunutta vahinkoa vertaamalla tämän Youtubessa julkaisemaa, pahoinpitelyn jälkeistä videota aiempaan karaoketallenteeseen. Hovioikeuden mukaan selkeää muutosta ei ollut havaittavissa.

Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota. Se kuitenkin alensi päiväsakon rahamäärää, sillä mies oli jäänyt työttömäksi juuri ennen käräjäoikeuden tuomiota.

Hovioikeudessa mies vapautettiin ansionmenetystä koskevista korvauksista. Myös muita naiselle määrättyjä korvauksia alennettiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat