Mies ryösti tuntemattoman ihmisen nuorisotalon parkkipaikalla

Mies ryösti tuntemattoman uhrin nuorisotalon parkkipaikalla veitsellä uhaten keskellä päivää.

28.2. 21:15

Vuonna 1994 syntynyt mies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa kahden vuoden vankeusrangaistukseen törkeästä ryöstöstä.

Rikos tapahtui toukokuussa 2020 Helsingissä.

Uhri oli istunut pakettiautossa nuorisotalon parkkipaikalla odottamassa ystäväänsä, kun tekijä oli pyytänyt tätä lainaamaan matkapuhelimen laturia.

Yhtäkkiä mies oli tarttunut uhria niskasta kiinni, jolloin uhri oli tuntenut veitsenterän kaulallaan.

Uhrin mukaan mies oli käskenyt uhria tyhjäämään taskunsa ja lähtenyt juoksemaan pois saatuaan saaliin.

Kun uhrin ystävä saapui paikalle, he soittivat poliisille.

Mies saatiin kiinni pian ryöstön jälkeen ja hänen hallustaan löytyi uhrilta anastetun lompakon sisältö sekä matkapuhelin. Matkapuhelimen muistikortti ja sim-kortti, uhrin lompakko sekä ryöstössä käytetty teräase jäivät kadoksiin.

Käräjäoikeudessa mies kertoi olleensa käyttämässä huumeita ja tarvinneensa rahaa, jota hän omien sanojensa mukaan tarvitsi elämiseen.

Hän kertoi ryöstäneensä uhrin hetken mielijohteesta. Veitsi oli miehen mukaan erittäin ohut leipäveitsi, eikä mies ollut omien sanojensa mukaan pitänyt veistä uhrin kaulaa vasten.

Käräjäoikeus piti uhrin kertomusta uskottavana. Syyttäjän mukaan rikos oli törkeä erityisesti siksi, että se kohdistui tuntemattomaan henkilöön iltapäivällä yleisellä paikalla.

Patrik Mikael Lindblom tuomittiin törkeästä ryöstöstä kahden vuoden vankeuteen. Rangaistuksessa otettiin alentavasti huomioon Lindblomin saama aiempi tuomio.

Mies velvoitettiin maksamaan uhrille henkisestä kärsimyksestä 550 euroa.

Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen. Helsingin hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota, joka siten on lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat