Espooseen valmistui puu­kerrostaloja

Espoon uudelle asuinalueelle Finnooseen valmistui kaksi uutta puista kerrostaloa.

Uudet puiset kerrostalot Espoon Finnoon Hyljetiellä.

1.3. 12:28

Espoon uudelle asuinalueelle Finnooseen valmistui kaksi uutta kerrostalo puusta. Asuintalot ovat viisikerroksisia ja niissä on kaikkiaan 72 asuntoa. Talot saavat uudet asukkaansa jo maaliskuun aikana.

Asunnot ovat osa Espoon asuntojen vuokra-asuntoja.

Puurakentaminen näkyy talossa asuntojen katoissa sekä esimerkiksi ulko-ovissa. Asuintaloon on käytetty kotimaista puuta, talon rakennustöistä vastannut KW-Component kertoo tiedotteessaan.

Puurakentamista pyritään lisäämään asuntotuotannossa pääkaupunkiseudulla. Esimerkiksi Helsingissä osalle uusista asuinalueista pyritään saamaan nimenomaan puisia taloja.

Joulukuussa Helsinki otti jälleen uuden askeleen puurakentamisessa, kun poliitikot varasivat Oulunkylän Patolasta tontin kaupungin ensimmäiselle hybridirakenteiselle hirsikerrostalolle, jossa talon kantavana ytimenä on teräsbetonirunko.

Helsinki on myös kehittänyt puisen mallikerrostalon, jota rakennusalan toimijat voivat vapaasti hyödyntää täydennysrakentamisessa. Ensimmäisten talojen rakentaminen on suunnitteilla Mellunkylässä.

Lue lisää: Helsinkiin nousi asuintalo, joka on rakennettu niin vanhanaikaisesti kuin mahdollista

Lue lisää: Puu­kerros­talojen rakentaminen Helsinkiin kiihtyy

Lue lisää: Eteläsataman kilpailun voitti ”Saaret” – HS esittelee voittajan havainne­kuvin

Lue lisää: ”Herran kukkaro” – Helsingissä on moderni puutalo­alue, josta vain harva on kuullut

Lue lisää: Keskellä peltoa levittäytyvät pastelli­sävyisten talojen idylliset rivit – Tällainen on ”onnellisten kylä”, jonne espoolaiset pakenevat

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat