Nainen luuli hypänneensä taksiin, heräsi kuskin käsi reidellään

Kolmekymppinen mies lähti kuljettamaan väsynyttä naista väärään suuntaan, ahdisteli tätä ja sen jälkeen pahoinpiteli. Mies tuomittiin ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Vuonna 2019 tapahtuneita rikoksia käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa.

1.3. 21:16

Juhlimasta palaamassa ollut nainen hyppäsi väsyneenä taksiksi luulemansa auton kyytiin Rautatieasemalla. Hän nukahti autossa, ja heräsi kuljettajan käsi reidellään.

Autoa kuljettanut vuonna 1993 syntynyt mies tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa 50 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen seksuaalisesta ahdistelusta, pahoinpitelystä, varkaudesta sekä vammantuottamuksesta.

Rikos tapahtui kesäkuussa 2019.

Nainen hyppäsi auton kyytiin luullen tätä taksiksi. Etupenkillä istunut nainen torkahti, ja havahtui ollessaan päinvastaisessa suunnassa, kuin missä hän asui.

Nainen havahtui siihen, että miehen käsi oli hänen reidellään. Nainen halusi kuvata tilanteen, joten hän oli laittanut puhelimensa kameran päälle. Nainen oli ensin kuvannut reidellä ollutta kättä ja sen jälkeen kääntänyt kameraa miestä kohti.

Tässä vaiheessa mies oli huomannut, että nainen kuvaa tilannetta. Mies muuttui aggressiiviseksi ja yritti ottaa puhelimen väkisin pois naiselta.

Naiseen iski paniikki ja hän yritti päästä pois autosta, mutta mies ei päästänyt häntä poistumaan.

Kun naiselle tuli mahdollisuus päästä pois autosta, hän alkoi etsiä puhelintaan. Tässä vaiheessa mies vaati häntä poistumaan, eikä nainen taas tahtonut lähteä ilman puhelintaan.

Tässä vaiheessa miehelle ja naiselle tuli ”käsirysyä”. Tapauksesta oli todisteena videotallenne, jossa näkyy, kuinka mies vetää naisen ulos autosta ja raahaa tätä kadulla sekä tiputtaa naisen maahan.

Puhelinta ei löytynyt, mutta se paikantui myöhemmin samana yönä Vuosaareen.

Mies kiisti syytteet. Käräjäoikeus kuitenkin piti naisen kertomusta luotettavana. Sen lisäksi todistajalausunnot ja videotallenne tukivat naisen kertomusta.

Mies tuomittiin 50 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Sen lisäksi hänet määrättiin korvaamaan naiselle kärsimyksestä 600 euroa sekä kivusta, särystä sekä muusta tilapäisestä haitasta 700 euroa.

Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen. Helsingin hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota, joka siten on lainvoimainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat