Naisten­klinikan tunnelipalo sammutettu, synnytys­osaston potilaat evakuoitiin toiseen kerrokseen

Savua levisi Naistenklinikalle sekä silmä- ja korvasairaalaan. Myös sähkönjakelussa ilmeni häiriöitä palon takia.

1.3. 16:47 | Päivitetty 1.3. 18:53

Helsingissä Meilahden sairaala-alueella syttyi keskiviikkona iltapäivällä tulipalo tunneliverkostossa, pelastuslaitos kertoo Twitterissä.

Tulipalosta levisi savua Naistenklinikalle sekä silmä- ja korvasairaalaan, Hus-yhtymä kertoo tiedotteessaan. Tämän seurauksena Naistenklinikan synnytysosaston potilaat siirrettiin rakennuksen 4. kerrokseen.

Lisäksi synnyttämään tulleita perheitä ohjattiin iltapäivän aikana Espoon sairaalaan synnyttämään, kertoi Hus myöhemmässä tiedotteessaan. Kello 18 jälkeen illalla synnyttäjiä voitiin jälleen ottaa Naistenklinikalla vastaan.

Muissa yksiköissä potilaiden hoito jatkui Husin mukaan normaalisti. Potilaille ja henkilökunnalle ei tiettävästi aiheutunut vahinkoa palosta.

Husin mukaan palo havaittiin tunneleissa kello kolmen jälkeen iltapäivällä, ja se aiheutti myös ongelmia sähkönjakeluun.

Sähkökatkon vuoksi Syöpäsairaalaan sädehoitolaitteet olivat poissa käytöstä hetken. Sähkökatko aiheutti myös ongelmia kuvauslaitteiden toimintaan.

Hieman ennen kello iltaseitsemää Hus kertoi, että Naistenklinikka ja silmä- korvasairaala toimivat varavoiman avulla.

Pelastuslaitos kertoi viiden aikaan, että palo on sammutettu ja Naistenklinikka on tuuletettu. Muita alueita, joille savua oli levinnyt, tuuletettiin yhä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat