Myllypuroon kaavaillaan liikkeitä, asuntoja ja toimitiloja yhdistävää hybridikorttelia

Helsingin kaupunki haluaa edistää Myllypuron keskustan kehittymistä opiskelun ja elinkeinot yhdistäväksi kampuskeskustaksi ja kaavailee alueelle asuntoja, liikkeitä ja toimitiloja.

Yläkiventien ja Myllypurontien risteyksestä tehty havainnekuva, joka näyttää, minkälaista paikassa saattaa olla tulevaisuudessa.

2.3. 18:07

Helsingin Myllypuron ytimeen kaavaillaan hybridikorttelia, joka koostuu asunnoista, liikkeistä ja toimitiloista. Suunnitelma sisältää uutta asuntoalaa 5 250 kerrosneliömetriä ja uutta toimistotilaa 3 500 kerrosneliömetriä, ilmenee selostuksesta asemakaavan muutokseksi.

Suunnitelma sisältää yhden toimistorakennuksen purkamisen. Siinä on kolme kerrosta ja kellari. Rakennuksen käyttö on ollut vähäistä.

Kaupungin tavoitteena on edistää Myllypuron keskustan kehittymistä opiskelun ja elinkeinoelämän yhdistäväksi kampuskeskustaksi. Alueesta tavoitellaan käveltävää raideliikenteen keskusta keskitettyine palveluineen.

Myllypurossa on metroasema, ja myös pikaraitiovaunut alkavat kulkea Myllypuron kautta, kun Raide-Jokeri-pikaraitiolinja saadaan käyttöön.

”Hankkeen aiheuttama liikenteen kasvu ohjataan lähes kokonaan kestäviin kulkutapoihin”, sanotaan selostuksessa asemakaavan muutokseksi.

Kaupunginhallitus käsittelee kaavaratkaisua maanantaina 6. maaliskuuta.

Kyseinen kaavaratkaisu koskee korttelialueita Myllypurontien, Kivensilmänkujan, Yläkiventien ja Yläkivenpolun rajaamalla alueella.

Alle sata metriä Myllypurontien takana on metroasema.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat