Konalaan kaavaillaan asuntoja teollisuus­rakennusten tilalle

Kauppakeskus Ristikon läheltä Konalassa aiotaan purkaa pienteollisuusrakennuksia ja rakentaa tilalle asuntoja.

Havainnekuva siitä, miltä Konalantien varressa saattaa tulevaisuudessa näyttää.

2.3. 19:21

Helsingin Konalassa kauppakeskus Ristikon lähelle aiotaan rakentaa asuntoja. Pienet teollisuusrakennukset on tarkoitus purkaa pois tieltä.

Asemakaavan muutoksen selostuksessa kuvaillaan, että kaavaratkaisu muuttaa alueen kaupunkikuvaa merkittävästi, kun pienet teollisuusrakennukset puretaan ja asuinrakennuksista tulee korkeampia.

Rakennuksiin tulee maan tasalle tiloja liikkeille. Uutta asuinalaa tulee 8 600 kerrosneliömetriä ja liiketilaa 400 kerrosneliömetriä. Muutoksen mahdollistavat sen, että alueelle voi muuttaa parisataa ihmistä.

Asuinkerrostalot on tarkoitus rakentaa katujen varrelle niin, että ne suojaavat korttelin sisään jäävää yhteispihaa liikenteen melulta. Sisäpihalle aiotaan kasvattaa isoja puita.

Havainnekuva suunniteltujen asuinkerrostalojen sisäpihalta.

Helsingin kaupunginhallitus käsittelee asiaa maanantaina 6. maaliskuusta.

Asemakaavan muutoksen selostuksessa todetaan, että alue rajautuu etelässä Ajomiehentien eteläpuolisiin asuinkortteleihin, lännessä Hilapellonpuistoon ja Konalantien länsipuolen kortteleihin, pohjoisessa Kyttäläntien pohjoispuoliseen työpaikka-alueeseen ja idässä kauppakeskus Ristikon maanpäälliseen pysäköintialueeseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat