Puolustusvoimien harjoitus näkyy ja kuuluu Helsingissä

Uudellamaalla katukuvassa näkyy panssaroituja ajoneuvoja, ja ammuskelua saattaa kuulua.

Paikallispuolustusharjoituksen joukkoja Helsingin Pitäjänmäessä vuonna 2019.

3.3. 11:51 | Päivitetty 7.3. 8:45

Uudenmaan seudulla on alkanut iso Kaartin jääkärirykmentin paikallispuolustus­harjoitus, joka näkyy myös Helsingissä.

Kaartin jääkärirykmentin johtama Kehä 23 -paikallispuolustusharjoitus järjestetään 2.–10. maaliskuuta Helsingin, Vantaan, Sipoon ja Tuusulan alueilla.

Harjoituksiin osallistuu noin 1 250 ihmistä: varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa. Reserviläisiä osallistujista on yli 800. Harjoitukseen sisältyy paikallistason viranomais­yhteistyön harjoittelu, jonka tavoitteena on kehittää viranomaisten keskinäisiä toimintavalmiuksia.

Mukana harjoituksessa ovat Helsingin poliisi, Helsingin kaupunki, Helen, Helsingin seudun liikenne, Helsingin seudun ympäristöpalvelut, Helsingin kaupungin pelastuslaitos ja Vuosaaren satama.

Harjoitukseen osallistuvat lisäksi raivaamisen erikoisosasto REO Karjalan prikaatista sekä sotilaspoliisiosastot Rannikkoprikaatista ja Merisotakoulusta.

Harjoitusjoukoilla on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Maaliosastot voivat käyttää myös siviilivaatteita. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä maastopuvun päällä. Harjoituksessa on mukana noin 200 ajoneuvoa, joiden joukossa on myös panssaroituja ajoneuvoja.

Osassa harjoituskohteista käytetään harjoitusampumatarvikkeita, jotka saattavat aiheuttaa melua harjoituskohteiden lähistöllä. Tarkemmat paikat ja ajat julkaistaan Maavoimien melutiedotteessa.

Paikallispuolustusharjoituksia järjestetään kaksi kertaa vuodessa eri puolella Suomea. Niissä korostuu paikallisjoukkojen suorituskyvyn kehittäminen sekä yhteistoiminnan harjoittelu eri viranomaisten kanssa.

Juttua tarkennettu 5.3. kello 22.57: Muokattu ingressistä muotoilu ”katukuvassa näkyy panssarivaunuja” vastaamaan leipätekstin muotoilua ”panssaroituja ajoneuvoja”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat