Nuoret miehet pahoin­pitelivät uhrin metro­asemalla ja tunkeutuivat tuntemattoman miehen hotelli­huoneeseen

Neljä nuorta miestä pahoinpitelivät sattumalta metrossa tapaamansa miehen Siilitien metroasemalla.

3.3. 17:48

Helsingin käräjäoikeudessa käsiteltiin useammasta eri rikoksesta koostuvaa kokonaisuutta, jossa oli yhteensä kuusi vastaajaa.

Eniten tekijöitä oli törkeässä pahoinpitelyssä, joka tapahtui huhtikuussa 2021.

Silloin neljä 2000-luvun alkupuolella syntynyttä miestä pahoinpitelivät metrossa kohtaamansa uhrin, johon törmäsivät sattumalta. Uhri ja miehet tiesivät toisensa entuudestaan, mutta eivät tunteneet kovin hyvin.

Uhri oli ollut tyttöystävänsä kanssa metrossa, kun miehet olivat alkaneet huutaa uhrille ja lyöneet tätä. Uhri kertoi oikeudessa, ettei tiennyt miksi hänen kimppuunsa käytiin, sillä hän ei provosoinut miehiä.

Miehet repivät uhrin väkivalloin ulos metrosta Siilitien asemalla ja kiskoivat tämän liukuportaita alas. Liukuportaissa miestä lyötiin nyrkkiraudalla takaraivoon.

Metroaseman ulkopuolella uhri paiskattiin maahan ja häntä potkittiin päähän ja vartaloon.

Miehet kiistivät syytteet. He myönsivät olleensa paikalla, mutta kielsivät toimineensa yhdessä muiden kanssa.

Oikeudessa kuultiin todistajia sekä nähtiin valvontakameran tallenne sekä yhden miehistä itse kuvaama videotallenne.

Kaikki neljä tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä.

Kaksi vuonna 2002 syntynyttä miestä tuomittiin kumpikin vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen törkeästä pahoinpitelystä.

Vuonna 2002 ja vuonna 2001 syntyneet miehet saivat molemmat vuoden ja kolmen kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen varkaudesta, pahoinpitelystä sekä törkeästä pahoinpitelystä.

Miehet olivat muutama päivä ennen Siilitien tapahtumia tunkeutuneet tuntemattoman miehen hotellihuoneeseen Omenahotellissa.

Miehet löivät ja potkivat uhria sekä varastivat uhrilta vyön. Myös uhrin ystävältä varastettiin omaisuutta.

Kaksi tapahtumahetkellä 17-vuotiasta miestä tuomittiin Omenahotellin tapauksen yhteydessä nuorena henkilönä tehdystä pahoinpitelystä ja varkaudesta.

Miehet valittivat tuomioista hovioikeuteen.

Helsingin hovioikeus muutti korvausvelvollisuutta sen osalta, että Siilitien tapahtumien uhrille maksettava korvaus pysyvästä kosmeettisesta haitasta jäi vain nyrkkiraudalla lyöneen miehen vastuulle.

Myös uhrille kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta määrättyä korvausta alennettiin hovioikeudessa 1 500 euroon käräjäoikeuden määräämästä 2 000 eurosta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat