Mannerheimin­tien peruskorjaus käynnistyy, joukko­liikenne uusille reiteille

Mannerheimintien peruskorjauksen valmistelevat työt aiheuttavat muutoksia liikenteessä maanantaista alkaen.

Mannerheimintien remontti alkaa Postitalon kohdalta. Raitiovaunut siirtyvät Runeberginkadulle.

3.3. 19:06

Mannerheimintien mittava peruskorjaus alkaa maanantaina 6. maaliskuuta Postitalon ja Oopperan välisellä osuudella.

Työt käynnistyvät ensi viikolla valmistelevilla töillä, joita ovat esimerkiksi raitioliikenteen ajolankojen poisto sekä uusien liikennejärjestelyjen rakentaminen.

Raitiolinjat 4 ja 10 sekä bussilinjat 63, 212, 213 ja 400 siirtyvät maanantaista alkaen kulkemaan Runeberginkatua Mannerheimintien sijaan. Muut bussilinjat pysyvät Mannerheimintiellä.

Lue lisää: Helsingin suurin katuremontti panee kulku­reitit uusiksi: kartta näyttää uudet reitit

Mannerheimintien työmaan läpi voi ajaa moottoriajoneuvoilla koko remontin ajan. Helsingin kaupunki kuitenkin suosittelee käyttämään korvaavia reittejä aina kun se on mahdollista. Käytössä on yksi kaista suuntaansa.

Käytössä olevien ajokaistojen sijainti ja liikennejärjestelyt muuttuvat töiden edetessä. Ajantasaiset tiedot päivitetään 6.3. alkaen urakoitsijan verkkosivuille osoitteeseen manskunkatutyöt.fi.

Katutöiden aikana jokaiseen kiinteistöön pääsee ajamaan.

Kahdessa osassa tehtävä Mannerheimintien peruskorjaus on kaikkien aikojen suurin katuremontti Helsingissä. Sen arvioitu valmistumisaika on loppuvuodesta 2025.

Ensimmäisenä korjataan Postikadun ja Runeberginkadun välinen osa vuosina 2023–2024. Loppuvuodesta 2024 työt siirtyvät Runeberginkadun ja Reijolankadun välille.

Peruskorjauksessa uusitaan kadun alla olevat vesiputket, sähkökaapelit ja muu kunnallistekniikka sekä raitiotiekiskot. Sen lisäksi Baanan ylittävä silta uusitaan ja Mannerheimintielle rakennetaan yksisuuntaiset pyöräväylät.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat