HSL: Lauantaina ajetaan noin 70 prosenttia bussi­liikenteestä, sunnuntaina tilanne parempi

Linja-autoalan työkiistalle löytyi neuvotteluratkaisu perjantaina. Viikonloppuna osa vuoroista jää vielä ajamatta, mutta liikenteen pitäisi palautua normaaliksi maanantaina.

Linja-autoliikenne palaa normaaliksi maanantaihin mennessä. HSL:n reittiopas ei ole viikonloppuna vielä täysin ajan tasalla.

4.3. 9:28 | Päivitetty 4.3. 9:55

Linja-autoalan lakko päättyi perjantaina, kun työriidan osapuolten välille syntyi neuvottelutulos.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton (AKT) puheenjohtaja Ismo Kokko kertoi myöhään perjantaina, että alan työntekijät palaavat töihin mahdollisimman pian, mutta viikonloppuna osa vuoroista jää ajamatta.

Lue lisää: Linja-autoalan lakko päättynyt, liikenne palautuu normaaliksi maanantaihin mennessä

Helsingin seudun liikenteen (HSL) viestinnän asiantuntija Tapio Tolmunen kertoi HS:lle lauantaiaamuna, että lauantaina ajetaan yhteensä noin 70 prosenttia bussiliikenteestä.

Sunnuntaina toteutuu todennäköisesti vielä suurempi osa bussivuoroista, koska liikennettä on vähemmän, Tolmunen toteaa. Liikenne palautuu normaaliksi viimeistään maanantaina.

HSL:n Reittioppaan kerrotaan toimivan paremmin kuin aikaisempina päivinä, mutta tiedot eivät ole vieläkään täysin ajantasaisia.

KESKIVIIKKONA alkaneen bussilakon oli määrä kestää ensi viikon perjantaihin saakka, elleivät osapuolet olisivat saaneet sopua aikaan ennen sitä.

Lakko ehti vaikuttaa niin paikallisliikenteeseen kuin pitkän matkan bussilinjoihin koko maassa.

Pääkaupunkiseudulla lakon piirissä olevien yhtiöiden liikennöimät linjat kattoivat yli 90 prosenttia HSL:n alueen bussiliikenteestä. Kuitenkin ensimmäisenä lakkopäivänä bussivuoroista ajettiin lopulta noin 25 prosenttia.

Työriidan osapuolia olivat AKT sekä Autoliikenteen työnantajaliitto (ALT).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat