Mannerheimintien jätti­remontti alkaa: bussit ja raitio­vaunut pitkäksi aikaa poikkeus­reiteille

Maanantaina 6. maaliskuuta alkavan Mannerheimintien peruskorjauksen ensimmäinen vaihe tehdään Postitalon ja Oopperan välisellä osuudella.

Mannerheimintien peruskorjaustyöt vaikuttavat ensimmäisessä vaiheessa kulkuun Kiasmalta pohjoiseen Oopperalle saakka

5.3. 20:03 | Päivitetty 5.3. 20:55

Maanantaina 6. maaliskuuta alkava Mannerheimintien peruskorjaus siirtää busseja ja raitiovaunut poikkeusreiteille pitkäksi aikaa. Autoilijoiden on myös syytä varautua siihen, että matka-ajat voivat olla pitempiä korjausurakan vuoksi.

Peruskorjaus alkaa 6. maaliskuuta alkavalla viikolla valmistelevilla töillä, joita ovat esimerkiksi raitioliikenteen ajolankojen poisto sekä työnaikaisten liikennejärjestelyiden rakentaminen.

Raitioliikenne siirtyy Runeberginkadulle heti maanantaina 6. maaliskuuta.

Mannerheimintien peruskorjaus tehdään kahdessa vaiheessa. Ensimmäisen vaiheen työt alkavat Postitalon ja Oopperan välisellä osuudella.

Ennen varsinaisten rakennustöiden aloittamista tehdään valmistelevia töitä. Kaupunki tiedottaa 6. maaliskuuta alkavalla viikolla tarkemmin liikenteen muutoksista ja milloin työmaa ottaa ajokaistoja ja muita alueita työmaan käyttöön.

Moottoriajoneuvojen läpiajo säilyy Mannerheimintien peruskorjauksen ajan. Käytössä on yksi kaista molempiin suuntiin. Mannerheimintien katutöiden aikana jokaiseen kiinteistöön pääsee niin ikään kulkemaan.

Kaupunki muistuttaa kuitenkin tiedotteessaan, että totuttuihin reitteihin voi tulla muutoksia ja matka-ajat voivat olla tavallista pidempiä. Kiertotiet opastetaan kadulla. Käytössä olevien ajokaistojen sijainti ja liikennejärjestelyt muuttuvat töiden edetessä.

Pyöräily- ja kävelyreittejä koskevat poikkeusreitit tarkentuvat vasta työmaa-alueen rakentuessa maanantaina.

Raitiolinjat neljä ja kymmenen sekä bussilinjat 63, 212, 213 ja 400 siirtyvät 6. maaliskuuta alkaen kulkemaan Runeberginkatua Mannerheimintien sijaan. Muut bussilinjat säilyvät Mannerheimintiellä.

HSL kertoo joukkoliikenteen muutoksista tarkemmin nettisivuillaan www.hsl.fi sekä muissa kanavissaan.

Mannerheimintien työmaan etenemistä voi seurata muun muassa sivustolta www.manskunkatutyöt.fi 6. maaliskuuta alkaen sekä Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/uusimannerheimintie

Mannerheimintien peruskorjaus tehdään kahdessa osassa. Töiden on arvioitu valmistuvan loppuvuonna 2025. Työmaa ulottuu osin myös Mannerheimintien poikkikaduille.

Ensimmäisenä korjataan Postikadun ja Runeberginkadun välinen osa vuosina 2023–2024. Loppuvuoden 2024 aikana työt siirtyvät Runeberginkadun ja Reijolankadun välille, kun ensimmäinen vaihe on valmis liikenteellisesti.

Mannerheimintien peruskorjauksessa uusitaan kadun alla olevat vesiputket, sähkökaapelit ja muu kunnallistekniikka, raitiotiekiskot ja Baanan ylittävä silta sekä rakennetaan Mannerheimintielle yksisuuntaiset pyöräväylät.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat