Finnairin kone joutui tekemään välilaskun Istanbulissa häirikön takia

Finnairin viestinnän mukaan matkustajaa oli Istanbulissa vastassa paikallinen poliisi.

Finnairin viestinnän mukaan häiriökäyttäytymisissä mennään aina turvallisuus edellä.

4.3. 16:25 | Päivitetty 4.3. 18:40

Bangkokista Vantaalle matkalla ollut Finnairin lento AY142 teki lauantaina ylimääräisen välilaskun Turkkiin Istanbulin lentokentälle. Syynä oli häiriötä aiheuttanut matkustaja, joka poistettiin koneesta.

Finnairin viestinnästä kerrotaan, että matkustajan poistaminen koneesta välilaskun kautta ei ole kovin yleistä, mutta sitä tapahtuu aika ajoin.

”Yleensä nämä asiat pyritään selvittämään keskustelemalla. Aina menemme kuitenkin turvallisuus edellä, ja tämä oli valitettava tapaus ja tietenkin ikävää kanssa­matkustajille”, sanoo Heidi Lemmetyinen Finnairin viestinnästä.

Finnairilta ei kommentoida tarkemmin sitä, millaista häiriötä matkustaja aiheutti. Lemmetyisen mukaan matkustajaa oli kentällä vastassa paikallinen poliisi, ja matkustaja joutuu itse järjestämään itsensä määränpäähänsä.

Finnairin Airbus A350-kone oli lähtenyt Bangokista kohti Vantaata kello 8.05 paikallista aikaa. Koneen oli tarkoitus saapua Vantaalle kello 15.35 Suomen aikaa.

Kone laskeutui lopulta Helsinki-Vantaalle hieman iltakuuden jälkeen, noin kaksi ja puoli tuntia aiottua myöhemmin.

Lemmetyisen mukaan kone joutui tankkaamaan Istanbulissa, ja jatkoi matkaansa mahdollisimman nopeasti kohti Helsinki-Vantaata.

Asiasta kertoi ensin Ilta-Sanomat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat