Helsingin suurin katuremontti alkoi valmisteluilla

Helsingin Mannerheimintien remonttialueelle kuljetettiin tietyömerkkejä ja raitiovaunut keskeyttivät kulkunsa.

Mannerheimintien raitiovaunupysäkki on nyt poissa käytöstä.

6.3. 15:35 | Päivitetty 6.3. 16:45

Helsingissä alkoi maanantaina Mannerheimintien vuosia kestävän suurremontin ensimmäinen vaihe Postitalolta Oopperatalolle valmistelevilla töillä. Remonttityömaalle kuljetettiin muun muassa tietyömerkkejä ja raskaita esteitä työmaan rajaamista varten.

Alkuvaiheessa rakennetaan remonttialueen liikennejärjestelyjä, mutta kauha puree maahan arvion mukaan vasta ensi viikon lopulla tai sitä seuraavalla viikolla.

Raitiovaunujen kulku osuudella keskeytyi jo, koska ajolankoja aletaan laskea alas tällä viikolla ja kiskoalue tarvitaan varastoalueeksi, kertoo yksikön päällikkö Liisa Taskila Helsingin kaupungilta.

Raitioliikenne siirtyi Runeberginkadulle. Myös bussilinjat 63, 212, 213 ja 400 siirtyivät käyttämään Runeberginkatua. Muut bussilinjat jatkavat Mannerheimintiellä.

Vielä Mannerheimintiellä on tietyömaa-alueella käytössä kaksi kaistaa molempiin suuntiin. Ensi viikolla alueella säädetään liikennevaloja ja liikenne ohjataan Eduskuntatalon puoleisille kaistoille. Sen jälkeen käytössä on yksi kaista suuntaansa.

”Pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden järjestelyt ovat alkuvaiheessa”, Taskila kertoo.

Hän sanoo, että kaupungin on tarkoitus tiedottaa vielä tällä viikolla tarkemmin liikenteen muutoksista ja milloin työmaa ottaa ajokaistoja ja muita alueita työmaan käyttöön. Pian on siis odotettavissa tietoa myös siitä, miten työmaa vaikuttaa pyöräilyyn ja jalankulkuun alueella.

Toistaiseksi jalankulku ja pyöräily jatkuu alueella ennallaan, Taskila sanoo.

Aluksi myllätään Mannerheimin itäpuolta eli Musiikkitalon puoleisia kaistoja, siis pohjoiseen kulkevan liikenteen kaistoja. Liikenne kulkee sen aikaa läntisillä kaistoilla.

Oikaisu 6.3. kello 16.35. Jutussa kerrottiin alun perin, että raitiovaunujen ajolangat laskettiin alas maanantaina. Ajolankoja aletaan laskea alas kuitenkin vasta tämän viikon aikana.

Lue lisää: Helsingin suurin katuremontti panee kulku­reitit uusiksi: kartta näyttää uudet reitit

Lue lisää: Mannerheimin­tien peruskorjaus käynnistyy, joukko­liikenne uusille reiteille

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat