Poliisi epäilee: Nainen putosi ja kuoli parvekelasin petettyä hänen altaan

Onnettomuus tapahtui Tikkurilassa torstain vastaisena yönä. Naisen epäillään pudonneen seitsemännen kerroksen parvekkeelta parvekelasin hajottua.

Onnettomuusparvekkeelta puuttuu yksi neljästä keskikaiteen alapuolisesta lasista. Nyt aukko parvekelasituksessa on väliaikaisesti tilkitty.

8.3. 8:38 | Päivitetty 8.3. 14:44

Vantaalla tapahtui kuolemaan johtanut onnettomuus viime viikon torstaina aamuyöllä kello kaksi, tiedotti Itä-Uudenmaan poliisi keskiviikkona.

Naisen epäillään pudonneen seitsemännen kerroksen parvekkeelta parvekelasin hajottua. HS:n tietojen mukaan kyseessä on vuonna 2020 valmistunut kerrostalo.

Nainen todettiin kuolleeksi ensihoidon yksiköiden ja poliisin saapuessa paikalle.

Poliisi ei epäile rikosta. Poliisi jatkaa onnettomuuden syiden selvittämistä ja tutkintaa yhdessä onnettomuustutkintakeskuksen sekä turvallisuus- ja kemikaaliviraston kanssa.

Talon asukas kertoo, että taloyhtiön parvekkeet määrättiin perjantaina käyttökieltoon.

Asiasta tiedotettiin ensin taloyhtiön Facebook-sivulla. Sen jälkeen käyttökiellosta tuli vielä erillinen ilmoitus.

Asukkaan mukaan käyttökiellon asetti Vantaan rakennusvalvonta.

Asukkaan mukaan onnettomuusparvekkeelta puuttuu yksi neljästä keskikaiteen alapuolisesta lasista. Nyt aukko parvekelasituksessa on väliaikaisesti tilkitty.

Keskiviikkona aamupäivällä turmasta muistutti talon sisäpihan asunnon parvekkeelta näkyvä vanerilevy, kun HS kävi turmapaikalla.

Parvekkeen kaiteen alapuolisista laseista puuttui yksi ja sen tilalle oli laitettu vanerilevy.

Talossa asuva Besjana Nura kertoi, että talon asukkaille oli tullut tieto, että parvekelasit ovat käyttökiellossa.

”Asuntoni parvekelasit ovat toimineet ongelmattomasti. Käytän tosin parvekelaseja aika harvoin, kun en tupakoi parvekkeella”, vuoden talossa asunut Nura sanoi.

Ensimmäisen kerroksen asuntoonsa menossa ollut nuori nainen halusi kommentoida tapahtunutta ainoastaan nimettömänä.

”Viime perjantaina tuli lappu, jossa ilmoitettiin parvekelasien olevan käyttökiellossa. En osannut yhdistää lappua parvekelasin putoamiseen ennen kuin tänään luin tapahtuneesta”, nainen kertoi.

”Asunnossani ei ole parveketta, mutta tuntuu aika yllättävältä, että kaiteen alapuolinen parvekelasi voi pudota”, nainen jatkoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat