Koulussa puukotus Helsingissä, tyttöä epäillään tapon yrityksestä – Opetus­ministeri: ”Herää järkyttynyt tunne”

Koulussa epäillään puukotusta kesken koulupäivän kotitaloustunnilla Helsingissä.

Poliisiauto Vesalan peruskoulun pihalla keskiviikkona.

8.3. 11:05 | Päivitetty 8.3. 17:30

Helsingin poliisi tutkii puukotusta, joka tapahtui Vesalan peruskoululla Helsingin Mellunkylässä keskiviikkona 8. maaliskuuta aamupäivällä.

Poliisin saaman ilmoituksen mukaan koulun oppilas puukotti toista oppilasta kotitalouden oppitunnilla.

Koululle menneet poliisipartiot tavoittivat paikalta sekä teosta epäillyn että uhrin, jolla oli pistohaava kyljessä. Ensihoito vei uhrin sairaalahoitoon.

Poliisiauto Vesalan peruskoulun edustalla.

Teosta epäilty on 13-vuotias tyttö ja uhri poika, kertoo tutkinnanjohtaja Marko Forss HS:lle.

Epäilty on poliisin hallussa. Poliisi on toistaiseksi vaitonainen tapauksen yksityiskohdista. Asiaa tutkitaan tapon yrityksenä.

Forss kertoo, että poliisi jututtaa seuraavaksi eri osapuolia ja selvittää tekoa edeltäneitä tapahtumia sekä tekoon johtaneita syitä.

Tunsivatko epäilty ja uhri toisensa?

”Tästäkään ei ole tarkempaa tietoa, mutta todennäköisesti tunsivat, koska he olivat samalla oppitunnilla.”

Forss ei kommentoi sitä, onko epäillyn ja uhrin välillä ollut aiemmin jotain ongelmia tai onko poliisi käynyt Vesalan peruskoulussa selvittämässä oppilaiden välisiä tilanteita.

Koululle hankitaan kriisiapua.

Tapaus on hirvittävä tragedia ja alleviivaa sitä, kuinka tärkeää on jatkaa työtä koulujen turvallisuuden ja nuorten hyvinvoinnin eteen, sanoo opetusministeri Li Andersson (vas.).

”Tästä herää järkyttynyt tunne. Tällaista ei pitäisi koulussa tapahtua. Koulu on kuitenkin paikka, jonka pitäisi olla kaikille lapsille ja nuorille turvallinen. Heillä pitää olla oikeus keskittyä oppimiseen”, Andersson sanoo STT:lle.

”Tämänkaltaiset tapaukset ovat onneksi Suomessa hyvin harvinaisia.”

Ministeri sanoo, että on äärimmäisen tärkeää, että panostukset nuorten palveluihin, nuorten parissa työskenteleviin ammattilaisiin ja nuorten tukemiseen jatkuvat seuraavalla vaalikaudella, jotta vastaavia tapauksia voidaan entistä paremmin ehkäistä ennalta.

Andersson painottaa, että toimenpiteisiin on ryhdytty kuluvalla vaalikaudella.

”Meillä on ollut lainsäädäntöhanke koulussa tapahtuvan väkivallan ja kiusaamisen ennaltaehkäisyksi, jonka puitteissa on tehty konkreettisia lakimuutoksia, joiden tavoitteena on koulujen työrauhan vahvistaminen ja opetushenkilökunnan toimivaltuuksien lisääminen kurinpidollisissa päätöksissä.”

Lisäksi vuoden alussa annetussa lisätalousarviossa annettiin lisärahoitusta nuorisorikollisuuden torjumiseen tähtäävään toimintaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat