Kuula-aseella varustautunut henkilö aiheutti laajan poliisi­operaation Kalliossa

Henkilö otettiin kiinni, kertoo poliisi. Kiinnioton syynä ei poliisin mukaan ollut henkilön kantama kuula-ase, vaan toinen rikos, josta poliisi ei tiedota tällä hetkellä.

9.3. 19:48 | Päivitetty 9.3. 20:20

Helsingin poliisi sai iltapäivällä kello 17 aikoihin hätäkeskuksen kautta ilmoituksen henkilöstä, jonka oli nähty menevän Helsingin Kalliossa Toisella linjalla sijaitsevaan yksityisasuntoon mahdollisesti aseen kanssa.

Poliisi kertoi asiasta Twitterissä.

Helsingin Poliisista kerrottiin Helsingin Sanomille, että poliisi oli mennyt paikalle viiden partion eli noin kymmenen poliisin voimin. Poliisit olivat myös varustautuneet raskain suojavarustein eli kypärin ja luotiliivein. Näin menetellään poliisin mukaan aina, kun kyseessä on mahdollisesti henkeen tai terveyteen liittyvä tarkistustehtävä.

Poliisi meni sisälle asuntoon ja tavoitti henkilön. Samalla selvisi, että hänen hallussaan ollut ase ei ollut oikea ase, vaan kuula-ase.

Kyseinen henkilö otettiin kiinni, mutta syynä ei poliisin mukaan ollut hänen kantamansa kuula-ase, vaan toinen rikos, josta ei tällä erää tiedoteta sen enempää.

Tilanne päättyi poliisin mukaan rauhallisesti noin kello 19.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat